Θεοδωρικάκος: Έως 31/7 η λειτουργία παιδικών και βρεφικών σταθμών - Τι είπε για τις κατασκηνώσεις

Θεοδωρικάκος: Έως 31/7 η λειτουργία παιδικών και βρεφικών σταθμών - Τι είπε για τις κατασκηνώσεις Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Από την 1η Ιουνίου ανοίγουν παιδικοί, βρεφικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος

Όπως τόνισε ο ίδιος, στους 1600 παιδικούς, βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς φιλοξενούνται περίπου 90.000 παιδιά. Απο την πρώτη Ιουνίου ανοίγουν κανονικά μαζί με τα δημοτικά σχολεία.

Οι κανόνες λειτουργίας είναι ακριβώς οι ίδιοι με εκείνους που ανακοίνωσε προ ολίγου η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Περιλαμβάνουν λειτουργία εκ περιτροπής σε αίθουσες που μπορούν να υποδεχτούν έως 15 παιδιά. Εφόσον διασφαλίζεται σε καθημερινή βάση πως ο αριθμός των παιδιών είναι μικρότερος των 15 παιδιών, η λειτουργία των δομών μπορεί να είναι καθημερινή.

Το εκπαιδευτικό προσωπικό πρέπει να λαμβάνει μέτρα για την τήρηση της προβλεπόμενης απόστασης του 1,5 μέτρου. 

Σύμφωνα με την επιτροπή των ειδικών, ισχύουν και εδώ τα ίδια και για τους ιδιωτικούς παιδικούς σε ό,τι αφορά τους κανόνες λειτουργίας.

Έχει ληφθεί ιδιαίτερη μέριμνα στην προμήθεια κατάλληλων αντισηπτικών και ειδών καθαριότητας που παρέχονται από τους δήμους.

Σε περίπτωση μη επάρκειας προσωπικού, οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα πρόσληψης έκτακτου προσωπικού σύμβασης έως 4 μηνών - το οποίο προσωπικό μπορεί να απασχοληθεί σε άλλες δομές όταν κλείσουν οι σταθμοί.

Οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί λειτουργούν κανονικά έως τις 31 Ιουλίου. Κατά τη λήξη της σχολικής χρονιάς για τα δημοτικά, η επιτροπή των ειδικών θα αξιολογήσει όλα τα δεδομένα εκ νέου για τη συνέχιση της λειτουργίας έως τέλη Ιουλίου και των βρεφονηπιακών. 

Σε ό,τι αφορά τις κατασκηνώσεις, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε πως έχει ζητηθεί από την επιτροπή των ειδικών να δώσει την τελική της πρόταση και απόφαση -ιδανικά εντός της εβδομάδας- προκειμένου να αρχίσει η αντίστοιχη προετοιμασία των δήμων και σ'αυτόν τον τομέα.


Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε επίσης πως τα ΚΑΠΗ παραμένουν μέχρι νεοτέρας κλειστά.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ