Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τσίπρα- Ομπάμα. Κυβερνητικές πηγές δίνουν το παρασκήνιο

Τα παραλειπόμενα της συνάντησης Τσίπρα- Ομπάμα. Κυβερνητικές πηγές δίνουν το παρασκήνιο Facebook Twitter
0

Ιστορική και πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της κυβέρνησης, σε συνομιλία που είχαν στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", όπου ο Έλληνας πρωθυπουργός αποχαιρέτισε τον κ. Ομπάμα, ο οποίος θα αναχωρούσε για το Βερολίνο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας τον ευχαρίστησε για την παρέμβαση του προκειμένου η Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση και να υπάρξει σύντομα ρύθμιση του χρέους. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι η παρέμβαση του Αμερικανού Προέδρου για τη ρύθμιση του χρέους και οι δηλώσεις του ότι «η λιτότητα δεν μπορεί να είναι συνταγή ανάπτυξης» απευθύνεται και στο Βερολίνο. Επιπλέον, στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ για τη βοήθεια προς τη χώρα μας με τον Μπαράκ Ομπάμα να εκτιμά ότι όλα θα πάνε καλά, η Ελλάδα γρήγορα θα ξεπεράσει την κρίση ενώ τόνισε στον Αλέξη Τσίπρα ότι θα κρατήσουν προσωπική επαφή, όπως επαφή θα κρατήσουν και τα επιτελεία τους.

Από τις πληροφορίες που μεταφέρουν οι ίδιες πηγές προκύπτει το φιλικό και πολύ θετικό κλίμα που αποτυπώθηκε ανάμεσα στους δύο ηγέτες, τόσο στις δημόσιες δηλώσεις τους όσο και στις κατ' ιδίαν συζητήσεις τους, κατά τη διήμερη επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στην Αθήνα. Ειδικότερα, επισημαίνουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα ήταν φιλικός προς τον πρωθυπουργό (τέσσερις φορές τον αποκάλεσε στις επίσημες δηλώσεις του «Αλέξη»), ενώ και στο δείπνο που παρέθεσε η Προεδρία της Δημοκρατίας, οι δύο άνδρες βρήκαν την ευκαιρία να αναφερθούν και σε πολύ προσωπικά ζητήματα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα αποκάλυψε ότι θα παραμείνει για άλλα δύο χρόνια ως πολίτης στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να μην αλλάξει σχολείο η μικρότερη κόρη του, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η θητεία του Προέδρου των ΗΠΑ ήταν αρκετά δύσκολη. "Δεν είμαι μόνο Πρόεδρος των ΗΠΑ", φέρεται να είπε σε μια αποστροφή του λόγου ο Μπαράκ Ομπάμα, εννοώντας ότι έχει στο κεφάλι του αρκετά προβλήματα που δεν αφορούν, κατ' ανάγκη, τους πολίτες των ΗΠΑ.

Επιπλέον, οι αναφορές στην οικογένειά του ήταν συχνές και δεν παρέλειπε να τονίσει την σημασία που διαδραμάτισε η σύζυγος του Μισέλ στα δύσκολα αυτά 8 χρόνια της προεδρίας των ΗΠΑ. Ακόμη, ο Μπαράκ Ομπάμα έδειξε γνώστης του βιογραφικού του Αλέξη Τσίπρα και τον ρώτησε πώς και ασχολήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια με την πολιτική και πόσο άλλαξε η ζωή του από τη μέρα που έγινε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε και για την οικογένειά του και τους δύο του γιούς.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν παρέλειψε να εκφράσει τον θαυμασμό του για την Ελλάδα και αποδέχτηκε την πρόσκληση του Έλληνα πρωθυπουργού να επισκεφτεί τη χώρα μας μαζί με την οικογένεια του, το ερχόμενο καλοκαίρι. Μάλιστα ακολούθησε διάλογος μεταξύ των δύο ανδρών για το ποια μέρη της Ελλάδας θα πρέπει να επισκεφθεί ο Μπαράκ Ομπάμα, για τα οποία κανείς από τους δύο ηγέτες δεν αποκάλυψε.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

LiFO politics / Γιατί δεν στεριώνει κανένα κόμμα στη δεύτερη θέση;

Ο Γιάννης Παντελάκης, αρθρογράφος της LiFO και συγγραφέας, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη γιατί δεν έχει αναδειχθεί ακόμα μία ισχυρή εναλλακτική πρόταση απέναντι στην κυβέρνηση και αν η Ζωή Κωνσταντοπούλου είναι ένας αντίπαλος που μπορεί πραγματικά να την απειλήσει. 
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

Πολιτική / Μήνυμα Μητσοτάκη για Πρωτομαγιά: «Μέρα με τη μέρα, ενισχύουμε τον εργαζόμενο»

«Πάμε να δούμε πόσες πολιτικές μας για την εργασία μπορώ να σας πω σε λιγότερο από 1 λεπτό» λέει στο TikTok ο πρωθυπουργός, πριν αρχίσει να απαριθμεί μέτρα της κυβέρνησης για την εργασία
LIFO NEWSROOM
Ευτύχης Βαρδουλάκης: «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Newsroom / «Το rebranding του Τσίπρα άργησε»

Υπάρχει χώρος για επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα; Είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου ο αντίπαλος που θέλει η ΝΔ; Γιατί δεν ανακάμπτει το ΠΑΣΟΚ; Και τι σηματοδοτούν οι πρώτες εκατό μέρες του Τραμπ στην εξουσία; O Γιάννης Πανταζόπουλος συζητά με τον σύμβουλο στρατηγικής και επικοινωνίας, Ευτύχη Βαρδουλάκη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Πολιτική / Κυρανάκης: Σύστημα γεωεντοπισμού των τρένων και προσλήψεις σε ΡΑΣ κι ΕΟΔΑΣΑΑΜ

Ο αναπληρωτής υπουργός ανακοίνωσε επίσης την προώθηση σύγχρονης εταιρικής δομής για τον νέο ΟΣΕ, με στόχο την ενίσχυση της αποδοτικότητας και την ταχύτερη εκτέλεση κρίσιμων έργων
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό για σιδηρόδρομο: Θα αλλάξουν όσα δεν άλλαξαν εδώ και δεκαετίες

Η αποκατάσταση των υποδομών στη Θεσσαλία, πλήρης τηλεδιοίκηση και αυτόματη πέδηση, γεωεντοπισμός τρένων σε πραγματικό χρόνο και η νέα πλατφόρμα railway.gov.gr στο υπουργικό
LIFO NEWSROOM