ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής - Σήμερα ανακοινώνει υποψηφιότητα η Έφη Αχτσιόγλου

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκινά η κούρσα διαδοχής - Σήμερα ανακοινώνει υποψηφιότητα η Έφη Αχτσιόγλου Facebook Twitter
Φωτ.: SOOC
0

Σήμερα το μεσημέρι ανακοινώνει η Έφη Αχτσιόγλου την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ανοίγοντας τον κύκλο για την κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, στις 12.30 το μεσημέρι η πρώην υπουργός θα διαβάσει, από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών, δήλωση με την οποία θα δηλώνει «παρούσα» στην κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» και η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν στο efsyn.gr ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών πρόκειται να ανακοινώσει επίσημα την Παρασκευή την απόφασή του να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. 

Πλέον αναμένεται και η κίνηση από τον Νίκο Παππά του οποίου η υποψηφιότητα θεωρείται επίσης «κλειδωμένη», ενώ στην κούρσα θεωρείται πιθανόν ότι θα μπει και ο Παύλος Πολάκης.

Σε κάθε περίπτωση, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο αναμένεται να συνεδριάσει η κεντρική επιτροπή του κόμματος όπου θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες. Παράλληλα, θα ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα πορευτεί το κόμμα μέχρι τις αυτοδιοικητικές και τις εσωκομματικές εκλογές.

Με βάση τις μέχρι τώρα αποφάσεις θα πραγματοποιηθεί διαρκές συνέδριο στα τέλη Αυγούστου, εκλογή ηγεσίας τον Σεπτέμβριο και νέο συνέδριο μέχρι τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ