ΤΩΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Στέφανος Κασσελάκης απέλυσε και τον Γιώργο Τσίπρα Facebook Twitter
Γιώργος Τσίπρας/ Φωτ.: Eurokinissi
0

Μετά τον Θανάση Θεοχαρόπουλο σειρά στις απολύσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ο Γιώργος Τσίπρας.

Όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Τσίπρας δεν είναι πλέον εργαζόμενος του ΣΥΡΙΖΑ καθώς απολύθηκε και αφήνει αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας μεταξύ άλλων: «Σε ότι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση». 

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τσίπρα

Δέκα λεπτά μετά από ραδιοφωνική συνέντευξη στην ΕΡΑ, στην οποία υποστήριξα την ανάγκη ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου και δημοκρατικής λειτουργίας των κομμάτων, ενημερώθηκα «σχετικά με τη λύση σύμβασης εργασίας» από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται μάλλον για σύμπτωση, σε συνέχεια άλλων συμπτώσεων. Προφανώς η ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου θα προχωρήσει παρά τα όποια εμπόδια γιατί είναι απαίτηση της συντριπτικής πλειοψηφίας. Επίσης, η κατάκτηση εδώ και δεκαετίες για δημοκρατία στα κόμματα όπως και στην κοινωνία δεν θα υποκλιθεί σε επικίνδυνες αντιλήψεις που αναφέρονται μόνο σε δικαιώματα και καθόλου στην πολύ βαθύτερη και ευρύτερη ανάγκη δημοκρατίας, διαφάνειας και λογοδοσίας. Σε ό,τι με αφορά, δεν ανήκω στο κλαμπ όσων δεν θα χρειαστεί να ξαναδουλέψουν στη ζωή τους αλλά και σχεδόν ποτέ δεν συνδυαζόταν η πολιτική μου δραστηριότητα με επαγγελματική κομματική σχέση.

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ και ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος 

Ο Στέφανος Κασσελάκης αποφάσισε την Δευτέρα να τερματίσει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, ο οποίος διατηρούσε έμμισθη επαγγελματική σχέση με την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος ως επιστημονικός συνεργάτης.

Ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος απέδωσε αυτή την κίνηση στην πρόταση που έχει καταθέσει δημοσίως -μαζί με τον Γιάννη Ραγκούση- για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλίων έτσι ώστε να προκύψει συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο πρώην διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ενημερώθηκε για την απομάκρυνσή του τη στιγμή που συνομιλούσε με τον Ζόραν Ζάεφ - στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ για την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα» αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Θεοχαρόπουλος, σε δήλωσή του. 

Ολόκληρη η δήλωση του Θανάση Θεοχαρόπουλου:

«Μετά την αντικαταστατική απομάκρυνσή μου από τη θέση του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τον περασμένο Σεπτέμβριο, την επομένη της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη ως Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, δυστυχώς σήμερα και πάλι αιφνιδίως, λίγες ημέρες μετά τις ευρωεκλογές, ενημερώθηκα εκ μέρους της ΚΟ από την Γιώτα Πούλου ότι η συνεργασία που είχα με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ παύει να ισχύει με εντολή του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη.

Επισημαίνεται ότι το νέο στοιχείο αυτής της εβδομάδας ήταν η πρόταση που έχω καταθέσει – όπως και πολλοί άλλοι σύντροφοι – για την ανάγκη λήψης πρωτοβουλιών από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για τη συνεργασία στον προοδευτικό χώρο. Είναι αδιανόητο, η απάντηση σε αυτούς τους προβληματισμούς, που απασχολούν σήμερα κάθε προοδευτικό πολίτη, να είναι αυτή.

Είναι πρωτοφανής απόφαση για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα.

Τραγική ειρωνεία. Πριν λίγα χρόνια, ορισμένοι αναλάβαμε προσωπικό και πολιτικό κόστος, στηρίξαμε και ψηφίσαμε την ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών και κόντρα στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος συγκροτήσαμε την Προοδευτική Συμμαχία.

Η ενημέρωσή μου σήμερα έγινε τη στιγμή που συνομιλούσα με τον Ζόραν Ζάεφ στο περιθώριο της πρώτης ημέρας της Διεθνούς Διάσκεψης των Ινστιτούτων Τσίπρα και Ζάεφ για εκείνες της ιστορικές στιγμές της ψήφισης και την ανάγκη σήμερα τήρησης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Πολιτική
0

ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ