Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, Νάσου Ηλιόπουλου, με αφορμή με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ικαρία.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό πως «την ημέρα που θα ίσχυε η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις έξι εμφανίζεται ανέμελος να τρώει μαζί με άλλα πενήντα άτομα».

 

Ο κ. Ηλιόπουλος σχολιάζει ότι ο κ. Μητσοτάκης «δεν χάνει ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι για αυτόν δεν ισχύουν οι κανόνες» σημειώνοντας σε συνέντευξή του στο rosa.gr «πως δεν συμπεριφέρεται ως εκλεγμένος πρωθυπουργός σε συνθήκες έκτακτης ανάγκης, αλλά ως μονάρχης που μπορεί να προσβάλει με την στάση του την τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας».

 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για αυταρχικότητα, με αφορμή τη δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας, χωρίς καμία θεσμική συμμαχία όπως είπε, και την παρέμβαση της Ν.Δ. στη δημόσια εκπαίδευση, που «δημιουργεί ένα σύστημα για τη γενιά των 500 ευρώ».

 

Τέλος, τόνισε ότι με το νέο σύστημα για τα ΑΕΙ θα αποκλειστούν 24.000 μαθητές που κανονικά θα έμπαιναν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, «γιατί ο στόχος είναι η δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια».

 

«Εδώ δεν ισχύει το επιχείρημα περί "ποιότητας" της εκπαίδευσης, γιατί στον ίδιο μαθητή ή μαθήτρια που του στερείς το δικαίωμα να μπει σε ένα δημόσιο πανεπιστήμιο, αν έχει την οικονομική δυνατότητα μπορεί να πάει σε ένα ιδιωτικό κολέγιο, να πληρώσει και να πάρει ένα πτυχίο ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου. Αυτή λοιπόν είναι η πρώτη, μεγάλη παρέμβαση της Ν.Δ.» πρόσθεσε.