ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δεκέμβρης του 2008 υπήρξε μια νεανική κραυγή για δημοκρατία

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δεκέμβρης του 2008 υπήρξε μια νεανική κραυγή για δημοκρατία Facebook Twitter
1

Σε μία λιτή δήλωση για τη σημερινή, 9η επέτειο της δολοφονίας του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «ο Δεκέμβρης του 2008 υπήρξε μια νεανική κραυγή για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, για μια καλύτερη ζωή χωρίς φόβο».

Ολόκληρο το tweet όπως δημοσιεύτηκε στον επίσημο λογαριασμό του κυβερνώντος κόμματος:

Νωρίτερα, και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας είχε στείλει το δικό του μήνυμα για τη σημερινή ημέρα μνήμης με αναφορά σε σύνθημα γραμμένο σε τοίχο της Αθήνας.

«Ο Δεκέμβρης ήταν ερώτηση. Γράφτηκε σε έναν τοίχο της Αθήνας εκείνες τις ταραγμένες ημέρες του 2008. Σε όλη τη διάρκεια της κρίσης, η νέα γενιά, ο λαός μας έδωσε και δίνει έναν δημιουργικό αγώνα ενάντια στον φόβο, χωρίς κουκούλες, με καθαρό πρόσωπο για μία πιο δίκαιη κοινωνία» ανέφερε σε ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο twitter ο πρωθυπουργός.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΚΑΡΑΝΑΣΤΑΣΗ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για παραίτηση Καραναστάση: Διαμαντή, όσο κι αν με πονάει που φεύγεις, σε ευχαριστώ

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε συγγνώμη από τον Διαμαντή Καραναστάση «που δεν κατάφερα να καθαρίσω ακόμη αυτό το τόσο βρόμικο τοπίο, που σε κάνει να ασφυκτιάς και να φεύγεις»
LIFO NEWSROOM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ EUROGROUP ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Πολιτική / Financial Times: Υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Η αποχώρηση του Πασκάλ Ντόναχιου από τη θέση του υπουργού Οικονομικών της Ιρλανδίας και κατ΄ επέκταση από το «τιμόνι» της Ευρωομάδας, εκκινεί τη διαδικασία επιλογής του επόμενου προέδρου, με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα επικρατέστερα ονόματα των διαδόχων του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης καταθέτει μήνυση κατά της επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, επέμεινε στις καταγγελίες της ότι ο Λαζαρίδης επιτέθηκε στον μάρτυρα και ζήτησε την απομάκρυνσή του από τη ΝΔ
LIFO NEWSROOM
«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Το ξέρω για πολλούς είναι ενοχλητικός συμψηφισμός, αλλά ρε γμτ τι σόι κοινωνική , πολιτική ευαισθησία είναι αυτή που δεν συμπεριλαμβάνει ΠΟΤΕ θύματα από τρομοκρατικές ενέργειες ? τόση μικρόνοια ? Ναι 3 ψυχές και ένα έμβρυο κάηκαν με τον πλέον βάρβαρο τρόπο σε επεισόδια που ίδια άτομα μονοπωλούν επι χρόνια και τα κοινωνικά αντανακλαστικά παραλυμένα έως και εχθρικά απέναντι στα θύματα ! Τον Δεκέμβρη (!) του 2008 πιτσιρίκια με χυδαίο κυνισμό έκαιγαν περίπτερα φτωχών ανθρώπων σαν διαμαρτυρία απέναντι στο “φασιστικό κράτος ” βγάζοντας σέλφι με φόντο τη φωτιά και όλα αυτά κατα τον συριζα είναι κοινωνική αλληλεγγύη και κατα τον ΠΘ ειναι ερώτηση ! σε τι επιτέλους ? αν μάθουμε ποτέ την ηλίθια ερώτηση θα υπάρχει και συνέχεια με κάποια απάντηση ? Η συνέχεια ειναι live ως επιβράβευση της αρρωστημένης καφρίλας που αναπαράγεται με τοξικό στερεότυπο ΜΙΣΟΥΣ συντηρώντας έναν ολόκληρο πολιτικό χώρο , γιατί αυτός ο χώρος συντηρείται με πολιτικό μίγμα μάρκετινγκ που αναπαράγει ρηχή διαμαρτυρία , στερημένα συναισθήματα και παντού γύρω εχθρούς. Φτάνει πια , μπουχτίσαμε 40 χρόνια μούχλα !