ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΥΡΙΖΑ: «Να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων»

ΣΥΡΙΖΑ: «Να συγκληθεί άμεσα η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων» Facebook Twitter
0

Την άμεση σύγκληση της ειδικής μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αυτήν την εβδομάδα, για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζητούν με επιστολή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που συμμετέχουν σε αυτή.

Στην επιστολή που κατέθεσαν προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ζητούν να κληθούν στην έκτακτη αυτή συνεδρίαση «ο νέος διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην γγ του Πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ σε ακρόαση».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τονίζουν ότι «υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η πρωτοβουλία αυτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έρχεται «μετά την άρνηση της κυβέρνησης να επανέλθει άμεσα σε κανονική λειτουργία, όπως ζήτησε χθες ο Αλέξης Τσίπρας και την απόφασή της να ορίσει την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση ελάχιστες μέρες πριν από την επίσημη έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας».

Πολιτική
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM