Τη σφοδρή αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν δηλώσεις που έκανε ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά

 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον κ. Μπαλάσκα ότι «ξεπέρασε σε αθλιότητα και την πιο νοσηρή φαντασία», καθώς σε τηλεοπτικές δηλώσεις του έδωσε «οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους πώς θα τη γλιτώσουν» με «4-5 χρόνια» στη φυλακή. 

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρο καλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πάρει άμεσα θέση για την «αθλιότητα του συνδικαλιστή του». 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ 

 

«Ο γνωστός συνδικαλιστής, εκλεγμένος με το χρίσμα της ΝΔ, κ. Μπαλάσκας, που κάθε μέρα στα τηλεπαράθυρα αποθεώνει την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, σήμερα ξεπέρασε σε αθλιότητα και την πιο νοσηρή φαντασία, δίνοντας σε πανελλαδική μετάδοση οδηγίες σε επίδοξους γυναικοκτόνους πώς να τη γλιτώσουν με “4-5 χρόνια φυλακή” με αφορμή το φρικτό έγκλημα στα Γλυκά Νερά. 

 

Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να πάρει άμεσα θέση για την αθλιότητα του συνδικαλιστή του». 

 

Τι είπε ο Μπαλάσκας 

 

Ο Σταύρος Μπαλάσκας έκανε δηλώσεις σε αρκετά τηλεοπτικά κανάλια σήμερα, για τον τρόπο που διαλευκάνθηκε η δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά από τον σύζυγό της, Μπάμπη Αναγνωστόπουλο. 

 

Μιλώντας στο Mega, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, είπε ότι εξεπλάγη γιατί ο πιλότος έκανε οχτώ ώρες για να «σπάσει» και να ομολογήσει το έγκλημα. Όταν ρωτήθηκε τι δείχνει αυτό, απάντησε: 

 

«Ότι είναι βλάκας δείχνει πρώτα από όλα, διότι εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του- εάν ήταν ατυχές γεγονός, μέσα στον θυμό του και μέσα στο ότι τα έχασε και τρελάθηκε- αν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε 4 χρόνια φυλακή, τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή». 

 

Σε διευκρινιστική ερώτηση γιατί εκτιμά ότι δεν θα φυλακιζόταν ο δράστης ούτε για τέσσερα χρόνια, ο κ. Μπαλάσκας απάντησε: 

 

«Γιατί θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικογενειακό καβγά, “χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή δεν λειτουργούσα εγώ”, πρώην έντιμος βίος, 4.000 πράγματα... Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει με όλη αυτή τη σκηνοθεσία; Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό, τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα;».