ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις απλών πολιτών από την ΕΥΠ - Ο Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει»

ΣΥΡΙΖΑ: «Αποκαλύψεις για παρακολουθήσεις απλών πολιτών από την ΕΥΠ - Ο Μητσοτάκης δεν έχει απαντήσει» Facebook Twitter
0

Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενος δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών» σύμφωνα με το οποίο «η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθεί απλούς πολίτες». ητας δραστηριότητές του

    «Από χθες ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται και δεν έχει απαντήσει τίποτα για τις αποκαλύψεις της Εφημερίδας των Συντακτών για παρακολουθήσεις πολιτών από την ΕΥΠ», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υποστηρίζοντας πως «η αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί απλούς πολίτες και ενημερώνει για τις κινήσεις τους τον ίδιο τον πρωθυπουργό εκθέτει ανεπανόρθωτα τον κ. Μητσοτάκη».

    Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, στόχοι παρακολούθησης γίνονται «ανήλικα προσφυγόπουλα, δημοσιογράφοι και δικηγόροι έως δημόσιοι υπάλληλοι και αντιεμβολιαστές»

    «Μάθαμε ακόμα ότι δημόσιοι υπάλληλοι, δικηγόροι και δημοσιογράφοι έχουν μπει στο στόχαστρο της αδίστακτης παρέας του κ. Μητσοτάκη που κυβερνά τον τόπο», σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας «άμεσα απαντήσεις».

    «Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί είχε τέτοιο άγχος να αλλάξει τον νόμο και να διορίσει ως διοικητή της ΕΥΠ έναν κολλητό του, χωρίς καν πτυχίο», υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι ανέθεσε την δουλειά σε «έναν αχυράνθρωπο διοικητή της ΕΥΠ για τις βρώμικες δουλειές (...) κάποιον που να μην έχει κανέναν ηθικό ενδοιασμό μπροστά στον σεβασμό στοιχειωδών πολιτικών δικαιωμάτων. Κάποιον που να αναγνωρίζει ότι ο Καίσαρας-Μητσοτάκης βρίσκεται πάνω από τους Θεσμούς της Δημοκρατίας».

    «Το καθεστώς Μητσοτάκη φαίνεται ότι ακουμπάει το σύνολο της δημόσιας ζωής: έλεγχος της ενημέρωσης, απευθείας αναθέσεις και προφανώς όξυνση της καταστολής», καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

    Πολιτική
    0

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

    Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

    Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

    Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
    LIFO NEWSROOM
    Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

    Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

    Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
    LIFO NEWSROOM
    Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

    Πολιτική / Βρούτσης προς Γιαννακόπουλο και Αγγελόπουλους: Η Πολιτεία είναι αποφασισμένη, δεν θα υπάρξει περαιτέρω ανοχή

    Μετά τα επεισόδια στο ΣΕΦ και την αναβολή του 3ου τελικού Παναθηναϊκού–Ολυμπιακού, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού προειδοποιεί για άμεση διακοπή του πρωταθλήματος σε περίπτωση επανάληψης βίας
    LIFO NEWSROOM