Σύνοδος ΟΗΕ για το κλίμα: Η πρόταση Μητσοτάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς

Σύνοδος ΟΗΕ για το κλίμα: Η πρόταση Μητσοτάκη για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς Facebook Twitter
2

Την ελληνική πρόταση για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή θα παρουσιάσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνοντας ταυτόχρονα διοργάνωση διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα εντός του 2020.

Ο πρωθυπουργός θα προαναγγείλει κατά την ομιλία του στην ειδική Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα, τη διοργάνωση διεθνούς διάσκεψης κορυφής στην Αθήνα για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά, σε επίπεδο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων εντός του 2020. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται από χθες στη Νέα Υόρκη, αναμένεται να επισημάνει ότι η κλιματική αλλαγή μάς αφορά όλους, ακόμη και όσους δεν πιστεύουν ότι έχει ανθρωπογενή αίτια. Και οι δράσεις μετριασμού και προσαρμογής σε αυτή χρειάζονται καταμερισμό εργασίας, συντονισμό και χρήματα.

Η Ελλάδα στον διεθνή καταμερισμό εργασίας έχει αναλάβει σαφείς πρωτοβουλίες για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της διάβρωσης των μνημείων. Σε αυτό το πνεύμα ο πρωθυπουργός πρόκειται να αναδείξει τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας -με την υποστήριξη της UNESCO και του Παγκόσμιου Οργανισμού Μετεωρολογίας- για την αντιμετώπιση των κινδύνων που απορρέουν από την κλιματική αλλαγή για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.

Επίσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί στις ενέργειες της Ελλάδας για την ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη διαχείριση απορριμμάτων και την έμφαση σε ένα μοντέλο πράσινης οικονομίας.

Κατά την πρώτη ημέρα παραμονής του στη Νέα Υόρκη, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί κατά σειρά, με τον CEO της JP Morgan Chase και με τους ηγέτες της Κολομβίας, της Αλβανίας, του Κοσσόβου, της Παλαιστίνης και της Σερβίας, ενώ θα παραχωρήσει συνέντευξη στην Washington Post.

Το πρωί, θα παραβρεθεί στην εναρκτήρια συνάντηση της Συνόδου Κορυφής για την Κλιματική Δράση που συγκαλεί ο ΓΓ του ΟΗΕ ενώ το μεσημέρι θα μιλήσει στη Σύνοδο.

Ο πρωθυπουργός που συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκης έφθασε στη Νέα Υόρκη το απόγευμα της Κυριακής. Στην κυβερνητική αποστολή συμμετέχουν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και δύο υφυπουργοί Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης και Αντώνης Διαμαντάρης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ποσόστωση για το ελληνικό τραγούδι από το υπουργείο Πολιτισμού: Πού προβλέπεται ενσωμάτωση 20%, 45 και πού θα φτάνει το 75%

Πολιτική / Ποσόστωση για το ελληνικό τραγούδι από το υπουργείο Πολιτισμού: Πού προβλέπεται ενσωμάτωση 20%, 45% και πού θα φτάνει το 75%

Τι αλλάζει σε μουσεία, σταθμούς τρένων, αεροδρόμια και εμπορικά κέντρα -Τι προβλέπεται για τις ταινίες και σειρές που χρηματοδοτεί το δημόσιο - Τα κίνητρα για τους ραδιοφωνικούς σταθμούς που θα αυξήσουν 20% τα ελληνικά τραγούδια
NEWSROOM
Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

Πολιτική / Email Ασημακοπούλου σε αποδήμους: Τι απαντά η ευρωβουλευτής στις κατηγορίες για τα προσωπικά δεδομένα

«Ουδέποτε έλαβα προσωπικά δεδομένα από το Υπουργείο Εσωτερικών ή άλλο φορέα της κυβέρνησης που να αφορούν στους Έλληνες του εξωτερικού» υποστηρίζει η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Συγνώμη. Ο κόσμος χάνεται, κυριολεκτικά, και αυτός θα μιλήσει για την ανάγκη να σώσουμε τις πέτρες; Για ποιον; Για τους εξωγήινους;;;“Και οι δράσεις μετριασμού και προσαρμογής σε αυτή χρειάζονται καταμερισμό εργασίας, συντονισμό και χρήματα.“ Τί λες; Ναι; Σαν απόσπασμα από έκθεση μαθητή γυμνασίου ακούγεται. Θα τα πει κι εκεί αυτά; Ε ρε γέλια...
“...ενίσχυση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.... ”Μπράβο, περισσότερες μη ανταποδοτικές ανεμογεννήτριες,(γερμανικής κατασκευής οι περισσότερες) περισσότερο “πράσινο” τσιμέντο στις παραλίες, αποχαρακτηρισμός δασικών εκτάσεων υπέρ των επενδύσεων...Μια σπουδαία πρόταση!