Συνέδριο ΑΝ.ΕΛ: Επανεξελέγη ο Καμμένος - Τα δύο ψηφίσματα που εγκρίθηκαν

Συνέδριο ΑΝ.ΕΛ: Επανεξελέγη ο Καμμένος - Τα δύο ψηφίσματα που εγκρίθηκαν Facebook Twitter
0

Ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγη το Σάββατο το βράδυ, πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο 3ο Συνέδριο του κόμματος και δια βοής και με ψηφοφορία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου κατατέθηκαν προς έγκριση 3 ψηφίσματα, εκ των οποίων, τελικά το ένα αποσύρθηκε.


Το πρώτο ψήφισμα το οποίοι ενέκρινε το Συνέδριο αφορά τον ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Πόλεμο του '40 στην Αλβανία.


Αρχικά στη διατύπωση του ψηφίσματος γινόταν λόγος για επανεργοποίηση των διπλωματικών ενεργειών προς την αλβανική κυβέρνηση για τήρηση της σχετικής συμφωνίας του 2010.


Κατόπιν, παρεμβάσεως του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια αυτή δεν διακόπηκε ποτέ, η διατύπωση του ψηφίσματος μεταβλήθηκε ώστε ο όρος «επανεργοποίηση» αντικαταστάθηκε από τη διατύπωση «να συνεχιστεί η προσπάθεια των υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών».


Το δεύτερο ψήφισμα που εγκρίθηκε αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ με το Συνέδριο των ΑΝΕΛ να μην αποδέχεται σε καμία μορφή και με κανένα παράγωγο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του «βορείου μορφώματος», όπως αναφέρθηκε.


Το τρίτο ψήφισμα αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ με τους ΑΝΕΛ να τονίζουν ότι η Ενέργεια και το Νερό είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά και οχι προϊόντα και να καλούν την κυβέρνηση να αποσύρει από το υπερταμείο τις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ.


Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Νίκος Μαυραγάνης, στην ομιλία του, νωρίτερα, είχε πεί ότι η υπαγωγή των επιχειρήσεων αυτών στο υπερταμείο, ουσιαστικά συνιστά μια προσπάθεια απεγκλωβισμού τους απο το ΤΑΙΠΕΔ «το οποίο ξεπουλούσε».


Το ζήτημα απαιτεί βαθύτερη μελέτη και επεξεργασία και ως εκ τούτου αποσύρω το ψήφισμα αυτό, κατέληξε ο κ. Σγουρίδης.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM