Συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα

Συνάντηση Κοτζιά-Τσαβούσογλου στην Άγκυρα Facebook Twitter
0

Στην αναθέρμανση των ελληνοτουρκικής συνεργασίας, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος να επιδεινωθούν περαιτέρω οι διμερείς σχέσεις, στοχεύει ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος μεταβαίνει σήμερα (23/10) στην Τουρκία.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, η επίσκεψη πραγματοποιείται έπειτα από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ ο Έλληνας υπουργός δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση και με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά οι δυο τους συναντήθηκαν στην Κρήτη λίγο μετά το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα.

Έκτοτε, η ελληνική πλευρά φέρεται να έχει κάνει αρκετές κρούσεις για διμερή συνάντηση πριν τις άκαρπες διασκέψεις για το Κυπριακό, αλλά αυτές έμειναν αναπάντητες από τη μεριά της Άγκυρας.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM