Στρατούλης: Οι δανειστές έχουν τέσσερις «εμμονές»

Στρατούλης: Οι δανειστές έχουν τέσσερις «εμμονές» Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
9

Σκηνικό απόκλισης στις συζητήσεις με τους δανειστές περιέγραψε, μιλώντας στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Δημήτρης Στρατούλης. Ανέφερε ότι οι εταίροι έχουν τέσσερις «εμμονές», επιμένουν σε τέσσερα ζητήματα τα οποία όμως αποτελούν «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης.

Όπως είπε, το πρώτο αφορά το ασφαλιστικό. «Να συνεχιστούν οι μειώσεις των συντάξεων, δεν τους νοιάζει ακόμα και αν δεν παίρνει τίποτα ο συνταξιούχος και αν πεθάνει, κύριες, επικουρικές, εφάπαξ, ο,τι υπάρχει και κινείται, ΕΚΑΣ, τα πάντα. Βλέπουν δημοσιονομικά εκεί, δεν βλέπουν ανθρώπους που πεινάνε και δεν τους ενδιαφέρει ακόμα και αν τους πεις ότι αν κοιτάξουν έξω θα δουν ανθρώπους να ψάχνουν στους κάδους των σκουπιδιών. Λένε δεν θα κοιτάξουμε απέξω».

Το δεύτερο είναι τα εργασιακά. «Να μην επαναφέρει ο κ. Σκουρλέτης και η κυβέρνηση συλλογικές συμβάσεις εργασίας, κατώτατο μισθό και επιμένουν, εκεί την εμμονή τους για ελεύθερες απολύσεις, με 1,5 εκατομμύριο ανέργους που μας έφεραν οι πολιτικές τις οποίες συμφώνησαν με τις κυβερνήσεις. Θέλουν και άλλους ανέργους, θέλουν και άλλο αίμα».

Το τρίτο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι οι ιδιωτικοποιήσεις. «Θέλουν άνευ όρων ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και δημόσιων υποδομών. Το τέταρτο είναι το αίτημα για «αυξήσεις φόρων με όποια μορφή, κυρίως τώρα επιμένουν για το ΦΠΑ, όπως γνωρίζετε, σε νησιά κλπ».

«Αυτές είναι οι τέσσερις εμμονές τους. Αυτές είναι όμως και οι κόκκινες γραμμές μας. Και δεν είναι γραμμές Μαζινό να έρθουν από πίσω οι Γερμανοί να τις καταλάβουν. Είναι πραγματικά σινικά τείχη. Δεν γίνεται να κάνουμε άλλες μειώσεις συντάξεων. Δεν γίνεται, για ανθρωπιστικούς λόγους», ξεκαθάρισε ο Δ. Στρατούλης.

«Δεν είμαστε ούτε αποικία, ούτε προτεκτοράτο, ούτε μπανανία, είμαστε μια ελεύθερη χώρα, έγιναν εκλογές, έχουμε το πρόγραμμά μας», πρόσθεσε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι σε όλες τις συζητήσεις που γίνονται με τα τεχνικά κλιμάκια αυτά «προσπαθούν να πολιτικοποιήσουν τη συζήτηση».

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σφοδρή επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Πολιτική / Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Πελετίδη για τις φωτιές: «Εγκληματικό να αμφισβητείς το 112»

Επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στη δήλωση του κ. Πελετίδη ότι κάποιοι πολίτες έσωσαν τα σπίτια τους επειδή δεν ακολούθησαν τις οδηγίες του 112, χαρακτηρίζοντάς την «εγκληματική και επικίνδυνη»
LIFO NEWSROOM
Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Βασιλική Σιούτη / Πόσο έχουν αλλάξει οι ιστορικές σχέσεις της Ρωσίας με την Ελλάδα και την Τουρκία

Ο Θάνος Βερέμης, ιστορικός και πολιτικός επιστήμονας, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για τις ελληνορωσικές σχέσεις από την Ελληνική Επανάσταση μέχρι σήμερα αλλά και για τις σχέσεις της Ρωσίας με την Τουρκία και τις μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης τον 19ο και τον 20ό αιώνα. Πόσο έχουν αλλάξει τα πράγματα;
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Πολιτική / Κοινή δήλωση Ελλάδας, Γαλλίας, Βρετανίας, Δανίας και Σλοβενίας: «Το Ισραήλ να ανακαλέσει άμεσα την απόφαση για τη Γάζα»

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το σχέδιο «κινδυνεύει να παραβιάσει το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο» και ότι «θα θέσει σε κίνδυνο τις ζωές όλων των αμάχων στη Γάζα»
LIFO NEWSROOM
Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

Πολιτική / Λένα Σαμαρά: Η επίσημη ανακοίνωση της ΥΠΕ για τον θάνατό της

«Κατά την διάρκεια της διερεύνησης των αιτιών της κατάστασης της, η ασθενής παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου η ασθενής κατέληξε» αναφέρει η ανακοίνωση
LIFO NEWSROOM
Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

Πολιτική / Γεωργιάδης για θάνατο Λένας Σαμαρά: Ο νευρολόγος του Σισμανόγλειου ζήτησε τη μεταφορά της στον Ευαγγελισμό

« Δυστυχώς έπαθε ανακοπή μέσα στο Νοσοκομείο. Δεν είναι όλα πολιτική. Δείξτε επιτέλους λίγο σεβασμό» αναφέρει σε ανάρτησή του ο υπουργός υγείας
LIFO NEWSROOM