Στους ορκωτούς λογιστές οι υποθέσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη και Μητρόπουλου

Στους ορκωτούς λογιστές οι υποθέσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη και Μητρόπουλου Facebook Twitter
1

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος έδωσε σήμερα περιθώριο 10 ημερών σε 50-60 πολιτικά πρόσωπα που βρέθηκαν με «προβληματικά» πόθεν έσχες. Κατόπιν συνεδρίασης – η πρώτη μετά τη συγκρότησής της- η Επιτροπή παρέπεμψε τις υποθέσεις Σταθάκη, Φλαμπουράρη, Χαϊκάλη και Μητρόπουλου στους ορκωτούς λογιστές.

 

Ειδικότερα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης ελέγχεται για «παράνομο πλουτισμό», ενώ η έρευνα για τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη περιλαμβάνει και τις καταγγελίες του βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη για ύπαρξη «μαύρων ταμείων» στην κατασκευαστική του εταιρεία.

Σχετικά με την υπόθεση για την offshore του Παύλου Χαϊκάλη, διαπιστώθηκε ότι εισέπραξε 30.000 ευρώ και θα γίνει έλεγχος αν αυτά είναι δηλωμένα στην Ελλάδα και αν έχουν φορολογηθεί.


Τέλος, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, για τον Αλέξη Μητρόπουλο ο πρόεδρος της Επιτροπής παραδέχθηκε ότι είναι το τέταρτο πρόσωπο που πρέπει να ελεγχθεί. Όπως είπε ο κ. Βαρεμένος, «δεν ασχοληθήκαμε γιατί η υπόθεση έχει πάει στους Οικονομικούς Εισαγγελείς».

Ο κ. Βαρεμένος τόνισε πως η προτεραιότητα της Επιτροπής είναι η επιτάχυνση της δημοσιοποίησης των πόθεν έσχες του 2013 (χρήση 2012), περίοδος για την οποία έχει γίνει ανάθεση από τη Βουλή. Για τα πόθεν έσχες των επόμενων ετών θα γίνει νέα ανάθεση στους ορκωτούς λογιστές.Σε όσα πολιτικά πρόσωπα είχαν πρόβλημα εστάλη επιστολή ώστε εντός 10 ημερών να επανέλθουν και «μετά θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια