Στην πορεία της ελληνικής οικονομίας αναφέρθηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, δηλώνοντας μεταξύ άλλων ότι κοιτάζει την Ακρόπολη και σκέφτεται ότι η χώρα σώθηκε από την κρίση επειδή είναι το λίκνο της Ευρώπης.

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες υποστήριξε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή κατά τη διάρκεια της κρίσης. «Μας έσωσε ο βράχος της Ακρόπολης. Οι εταίροι μας δεν θα άφηναν το λίκνο του πολιτισμού και της Δημοκρατίας να καταρρεύσει. Άλλη χώρα δεν θα είχε την ίδια τύχη».

 

Την ίδια ώρα, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, υπογράμμισε ότι είναι ικανοποιημένος και αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και ότι η ρευστότητα έχει αρχίσει να επιστρέφει στην χώρα.

 

Αναφερόμενος στην ελληνική κρίση, τόνισε ότι η αντοχή που έδειξε και η μεγάλη προσπάθεια που έκανε ο ελληνικός λαός ήταν σωτήρια για τη χώρα, ενώ σχετικά με τις προκλήσεις για το μέλλον είπε ότι «πρέπει να συνεχιστεί η δημοσιονομική πειθαρχία, να γίνουν μεταρρυθμίσεις, να μειωθεί ο στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα και να μειωθούν τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών».

 

Τέλος, ερωτήθηκε αν θέλει να παραμείνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας καθώς λήγει η θητεία του και απάντησε ότι προέχει η εκλογή για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά η θητεία του.