Στο Μέγαρο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Για το Oruc Reis

Στο Μέγαρο Μαξίμου Παναγιωτόπουλος και αρχηγός ΓΕΕΘΑ - Για το Oruc Reis Facebook Twitter
Ενημέρωση του πρωθυπουργού για τις εξελίξεις με το Oruc Reis από τον υπουργό Άμυνας και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ
0

Στο Μέγαρο Μαξίμου μετέβησαν εκτάκτως ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να ενημερώσουν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τις εξελίξεις αναφορικά με την  πορεία του τουρκικού πλοίου «Oruc Reis».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι το τουρκικό πλοίο Oruc Reis κινείται ανατολικά με κατεύθυνση εκτός ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ακολουθεί πλέον πορεία ανατολικά, εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και έχει φύγει από την περιοχή στην οποία βρισκόταν από νωρίς.

Το πλοίο παρακολουθείται από την φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς».

Το σκάφος κινείτο με πάρα πολύ χαμηλή ταχύτητα σχεδόν ακινητοποιημένο περίπου 200 χλμ νοτίως του Καστελόριζου και συνοδευόταν από δύο εμπορικά πλοία αλλά και δύο φρεγάτες του τουρκικού ναυτικού που παρακολουθούσαν από απόσταση.

Πηγές του ΓΕΕΘΑ ανέφεραν συγκεκριμένα: «Γνωρίζεται ότι το ερευνητικό τουρκικό σκάφος 'ORUC REIS', απογευματινές ώρες της 31ης Ιανουαρίου 2020, ανέστρεψε κινούμενο Ανατολικά, με κατεύθυνση εξόδου από το ελληνικό FIR. Εν λόγω πλοίο παρακολουθείται από Φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού». 

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ