Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κύπρου

Στην Αθήνα την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Κύπρου Facebook Twitter
0

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης έρχεται την Παρασκευή στην Αθήνα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Κύπριος εκπρόσωπος είπε ότι αυτή τη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και η πρώτη συνάντηση σε επίπεδο τεχνοκρατών από το ελληνικό και το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου, ανάμεσα σε άλλα, θα συζητηθεί και το Κυπριακό. 'Αρα, πρόσθεσε, «βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη συγκυρία, ενόψει της συνέχισης των διαπραγματεύσεων στη Γενεύη και της διάσκεψης για το Κυπριακό.

«Εκείνο που έχει σημασία, εκεί που επικεντρώνεται η δική μας προσπάθεια είναι στο να δημιουργηθεί η αναγκαία υποδομή από πλευράς προόδου στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μέχρι τη Γενεύη, καθώς επίσης στο να υπάρξει και η αναγκαία συζήτηση στο θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, κάτι που θα διευκολύνει στο να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα στη Γενεύη, ευελπιστώντας ότι με όλα αυτά τα δεδομένα, αν δημιουργηθούν, θα είμαστε πιο κοντά στο στόχο για μια θετική κατάληξη στην Ελβετία», σημείωσε.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Πολιτική / Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Αντιφατική κατάθεση Βάρρα για Βορίδη – Άρνηση απαντήσεων και ένταση στη Βουλή

Ο κ. Βάρρας, που παραμένει σύμβουλος του πρωθυπουργού για αγροτικά ζητήματα, υποστήριξε ότι έχει δεχθεί «δολοφονία χαρακτήρα» και έχει ήδη απευθυνθεί δύο φορές στους Ευρωπαίους Εισαγγελείς
LIFO NEWSROOM
Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Πολιτική / Αλέκος Αλαβάνος για Αλέξη Τσίπρα: «Πρέπει να γονατίσει σε δεσπότη και να ζητήσει συγγνώμη για όσα έκανε στη χώρα»

Οξύς υπήρξε και απέναντι στη σημερινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως η παρουσία του Σωκράτη Φάμελλου «δεν προσφέρει κάτι ουσιαστικά διαφορετικό» και πως το κόμμα παραμένει χωρίς σαφή πολιτική πρόταση
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

Πολιτική / Μαρινάκης για Τσίπρα: «Την τελευταία φορά που είχε μιλήσει για λιμάνια, θάλασσες και φουρτούνες, ψάχναμε σωσίβιο»

«Θυμίζω ότι ακολούθησαν τα capital controls, οι κλειστές τράπεζες, το διχαστικό δημοψήφισμα και χρεώθηκε η χώρα μας πάνω από 100 αχρείαστα δισεκατομμύρια», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.
LIFO NEWSROOM
Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Πολιτική / Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ: «Η κυβέρνηση οδηγείται σε επικοινωνιακή πανωλεθρία στο θέμα Ρούτσι»

Μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, διαφοροποιείται ανοιχτά από τη γραμμή της κυβέρνησης στο ζήτημα του πατέρα Ρούτσι, μετά τις πρώτες φωνές στελεχών και βουλευτών που εξέφρασαν δημόσια στήριξη προς τον απεργό πείνας
LIFO NEWSROOM