Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis - Φέρεται να εμπλέκονται 10 πρώην υπουργοί

Στη Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση Novartis - Φέρεται να εμπλέκονται 10 πρώην υπουργοί Facebook Twitter
EUROKINISSI / ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ
0

Νέα διάσταση προσλαμβάνει η υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, η οποία βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης, καθώς φέρεται να εμπλέκονται δέκα πρώην υπουργοί.

Ειδικότερα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Γιάννης Μανώλης, παρέδωσαν μέρος της δικογραφίας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου.

Οι ίδιες πηγές τόνισαν πως η εισαγγελική έρευνα «σκόνταψε» σε δέκα πρώην υπουργούς και η σχετική δικογραφία κατά το ένα σκέλος θα διαβιβαστεί στη Βουλή με τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Οι εμπλεκόμενοι δέκα πρώην υπουργοί Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης κατείχαν υπουργικό θώκο από το 2006 έως τις αρχές του 2015, με βάση τις ίδιες πηγές.

Από την Εισαγγελία Διαφθοράς, η δικογραφία διαβιβάζεται στη Βουλή για τα αδικήματα της δωροδοκίας και της απιστίας, όσο αφορά τους δέκα πρώην υπουργούς.

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ασκήθηκε ποινική δίωξη μόνο σε βάρος ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Novartis για δωροδοκία ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς και για τα πολιτικά και μη πρόσωπα, όσο αφορά το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΛΦΟΙ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Δελφούς: «Χρειαζόμαστε plan b εάν η κρίση στη Μέση Ανατολή επεκταθεί»

«Εάν το μπλόκο στα Στενά του Ορμούζ συνεχιστεί, είναι θέμα χρόνου να έχουμε σημαντικές διαταραχές στον εφοδιασμό του πετρελαίου και προϊόντων», σημείωσε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΛΒΕΡΤΟΣ ΜΟΝΑΚΟ

Πολιτική / Στην Ελλάδα ο πρίγκιπας Αλβέρτος Β' του Μονακό: Συναντήθηκε με Μητσοτάκη και Τασούλα

Κατά τις συναντήσεις, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις πρωτοβουλίες της χώρας για βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου και τον ρόλο της Μεσογείου ως κοινού σημείου αναφοράς
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Είναι πολύ σημαντικό για την παγκόσμια οικονομία να διασφαλιστεί ότι τα Στενά θα παραμείνουν ανοιχτά»

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή έγιναν στο πλαίσιο συνάντησής του με τον αντιπρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Χουσεΐν αλ-Σεΐχ
THE LIFO TEAM