Στέφανος Κασσελάκης: Να επανεκκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Στέφανος Κασσελάκης: Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για μία «εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση», όπου συζήτησαν «πάρα πολλά θέματα ενδελεχώς».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε πως ήταν καθήκον του η πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας, «να είναι εδώ στην Κυπριακή Δημοκρατία». 

Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί όπου διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά το 2017. «Συνομιλίες για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς κατοχικά στρατεύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις «και ως προς τον ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά βεβαίως και ως προς την επίλυση του Κυπριακού». 

Στέφανος Κασσελάκης: Σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι συζήτησε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τις διεθνείς εξελίξεις «και τόνισα, από πλευράς μας, τη σημασία που αποδίδουμε στον συντονισμό και στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας». Σημείωσε ότι «αυτό εξάλλου το έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και με το σχήμα 3+1 αλλά και με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που έχουν φέρει καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προσπάθειες οι οποίες καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στον σημαντικό ρόλο που παίζει η ελληνική ομογένεια στον συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, κάτι που, όπως ανέφερε, θα προσπαθήσει να προωθήσει στην επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως η επανέναρξη του διαλόγου «είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Τουρκία, ότι ενέργειες όπως στα Βαρώσια και στην Πύλα ή ενέργειες που αποσκοπούν σε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μονομερείς ενέργειες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΛΑΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / «Θέλει να γυρίσει τη χώρα δεκαετίες πίσω - Είναι αμετανόητος» η πρώτη αντίδραση της κυβέρνησης για το νέο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα

«Τα αποκαλυπτήρια του ιδιωτικού κόμματος Τσίπρα με το όνομα ΕΛΑΣ, πιστοποίησαν πόσο παλιό είναι αυτό που πολυδιαφημίζεται εδώ και μήνες ως ‘νέο'» τονίζει το ΠΑΣΟΚ
THE LIFO TEAM
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

Πολιτική / Φλωρίδης για Μαρινάκη - Δημητριάδη: Εάν κάποιος καταδικαστεί, θα πάει φυλακή

Ο υπουργός Δικαιοσύνης τοποθετήθηκε σχετικά με το θερμό επεισόδιο μεταξύ του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του πρώην γενικού γραμματέα του Μεγάρου Μαξίμου στον τελικό της Euroleague
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ

Πολιτική / Σήμερα τα αποκαλυπτήρια για το κόμμα Τσίπρα: Το βίντεο-έκπληξη με μουσική Κραουνάκη και το μυστικό όνομα

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, αναμένεται να απευθύνει έκκληση σε «όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες» να δηλώσουν συμμετοχή στο «νέο ταξίδι», υπογράφοντας την ιδρυτική του Διακήρυξη
THE LIFO TEAM
GREXIT PLAN B ΑΛΒΑΝΙΑ

Πολιτική / Το plan b της Ευρώπης για το Grexit με την ονομασία «Κωδικός Αλβανία» - Οι συνέπειες στο εθνικό νόμισμα

«Θα υπήρχε πείνα, ούτε να αγοράσουμε πετρέλαιο για τα πολεμικά μας πλοία στο Αιγαίο δεν θα είχαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας στο νέο επεισόδιο της σειράς ντοκιμαντέρ «Στο Χιλιοστό»
THE LIFO TEAM