Στέφανος Κασσελάκης: Να επανεκκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες για το Κυπριακό

Στέφανος Κασσελάκης: Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο στους δημοσιογράφους κάνοντας λόγο για μία «εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση», όπου συζήτησαν «πάρα πολλά θέματα ενδελεχώς».

Ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε ότι από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε καθήκοντα ως ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θεώρησε πως ήταν καθήκον του η πρώτη επίσκεψή του εκτός Ελλάδας, «να είναι εδώ στην Κυπριακή Δημοκρατία». 

Παράλληλα τόνισε τη μεγάλη σημασία που έχει η άμεση επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό, στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΟΗΕ, από εκεί όπου διεκόπησαν στο Κραν Μοντανά το 2017. «Συνομιλίες για λύση διζωνικής-δικοινοτικής ομοσπονδίας προς όφελος του κυπριακού λαού, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς εγγυήσεις και χωρίς κατοχικά στρατεύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, επισήμανε την ανάγκη να αξιοποιηθούν οι ευρωτουρκικές σχέσεις «και ως προς τον ελληνοτουρκικό διάλογο αλλά βεβαίως και ως προς την επίλυση του Κυπριακού». 

Στέφανος Κασσελάκης: Σημαντικός ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας

Επιπλέον, ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι συζήτησε με τον Νίκο Χριστοδουλίδη για τις διεθνείς εξελίξεις «και τόνισα, από πλευράς μας, τη σημασία που αποδίδουμε στον συντονισμό και στη συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας». Σημείωσε ότι «αυτό εξάλλου το έχουμε δει και τα τελευταία χρόνια και με το σχήμα 3+1 αλλά και με τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου, που έχουν φέρει καρπούς στην προσπάθεια που κάνουμε. Είναι προσπάθειες οι οποίες καθιερώθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

Μάλιστα, ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε και στον σημαντικό ρόλο που παίζει η ελληνική ομογένεια στον συντονισμό μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου, κάτι που, όπως ανέφερε, θα προσπαθήσει να προωθήσει στην επικείμενη επίσκεψη του στις ΗΠΑ.

Όσον αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε πως η επανέναρξη του διαλόγου «είναι μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη αλλά πρέπει να είναι ξεκάθαρο στην Τουρκία, ότι ενέργειες όπως στα Βαρώσια και στην Πύλα ή ενέργειες που αποσκοπούν σε προσπάθεια αναγνώρισης του ψευδοκράτους, θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Αυτό που χρειαζόμαστε δεν είναι μονομερείς ενέργειες αλλά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Πολιτική / Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: Αν χρειαστεί, θα υπάρξει αυστηροποίηση των μέτρων

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ επισήμανε πως «η Ελλάδα θα μεριμνήσει ώστε να ελεγχθούν οι μεταναστευτικές ροές» και υπογράμμισε ότι η επιτήρηση θα ενταθεί στο πλαίσιο ευρωπαϊκής συνεργασίας
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Πολιτική / Αυξάνονται οι ροές μεταναστών σε Κρήτη και Γαύδο: Στη Λιβύη Πλεύρης και Ευρωπαίοι για συνομιλίες με Ντμπέιμπα - Χαφτάρ

Ευρωπαϊκή αντιπροσωπεία, με τη συμμετοχή των υπουργών Εσωτερικών της Ιταλίας και της Μάλτας, μετέβη στη Λιβύη για διαβουλεύσεις με τις πλευρές των Ντμπέιμπα και Χαφτάρ
LIFO NEWSROOM
Νίκος Χριστοδουλάκης: «Υπάρχει ένα οργανωμένο δίκτυο που αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

LiFO politics / Νίκος Χριστοδουλάκης: «Ένα οργανωμένο δίκτυο αφαιμάζει κοινοτικούς πόρους με πολιτική κάλυψη»

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και καθηγητής Νίκος Χριστοδουλάκης μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το σκάνδαλο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, δίνει τη δική του ερμηνεία και εκτιμά ότι η κρίση «δεν μας έκανε σοφότερους, αλλά χειρότερους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

Πολιτική / Πλεύρης: «Άσυλο τέλος για μουσουλμάνους από την Συρία»

«Eκδόθηκαν οι πρώτες αρνητικές αποφάσεις για αιτούντες προερχόμενους από τη Συρία, αφού συνεκτιμήθηκε ο λόγος της φυγής τους σε συνδυασμό με τα προσωπικά τους χαρακτηριστικά» δήλωσε ο υπουργός υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM