Στέφανος Κασσελάκης: Μηδέν φόρος για ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ

Στέφανος Κασσελάκης: Μηδέν φόρος για ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 10.000 ευρώ Facebook Twitter
Φωτ.: Αρχείου / Eurokinissi
0

Μέσω ενός βίντεο που ανήρτησε στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, αναφέρεται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, εξαπολύοντας παράλληλα, επίθεση στην κυβέρνηση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάνει λόγο για «νέο φορολογικό καθεστώς Μητσοτάκη», κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «φορολογική αλαζονεία» και δεσμεύτηκε για μηδενικό φόρο στους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 10.000 ευρώ.

«Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι μέχρι 10.000 ευρώ ο φόρος τους θα είναι μηδέν. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη, αλλά επειδή με τέτοιο εισόδημα είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι μηδέν» είπε μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Φορολογία. Θα μου πείτε στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Ναι, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε άδεια ταμεία και έπρεπε να βγάλει τη χώρα από χρεοκοπία. Ξέρετε τι είναι να γίνει με το νέο φορολογικό καθεστώς του Μητσοτάκη; Ας διαβάσουμε πρωτοσέλιδα από εφημερίδες που δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ», λέει στο βίντεο ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στη συνέχεια, ο ίδιος διαβάζει τα εν λόγω πρωτοσέλιδα, τα οποία παράλληλα εμφανίζονται στην οθόνη. «Καθημερινή: με το νέο σύστημα 473.000 ελεύθεροι επαγγελματίες θα πληρώσουν επιπλέον φόρο 1.444 ευρώ ο καθένας. Τα ΝΕΑ: Φόρος 1.444 ευρώ για 473.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Δημοκρατία: Τύφλα να ‘χει ο Κατρούγκαλος, χαράτσι 1.444 ευρώ φέρνει το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών».

Αμέσως μετά ο Στέφανος Κασσελάκης προσθέτει ότι «η λογική 41% έχω ό,τι θέλω κάνω φέρνει και φορολογική αλαζονεία. Δεσμευόμαστε στους ελεύθερους επαγγελματίες ότι μέχρι 10.000 ευρώ ο φόρος τους θα είναι μηδέν. Όχι επειδή σας κάνουμε χάρη, αλλά επειδή με τέτοιο εισόδημα είναι κοινωνική ανάγκη ο φόρος που πληρώνετε να είναι μηδέν».

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών δημοσίευσε 16 χρήσιμες ερωτοαπαντήσεις σχετικά με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, λύνοντας πολλές απορίες που έχουν προκύψει στους φορολογούμενους.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

LiFO politics / «Η ελληνική εργατική τάξη βρίσκεται σε μια διαρκή διαδικασία αναγέννησης»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον ιστορικό και υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλο, για τη γέννηση του ελληνικού εργατικού κινήματος και τους πρωτεργάτες του.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρζίσει από αύριο

Πολιτική / Φλωρίδης: Ο ΣΥΡΙΖΑ παραπλανά τον κόσμο- Ο Ποινικός Κώδικας που ψήφισε η ΝΔ αρχίζει από αύριο

Ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε ειδική αναφορά στο τι ίσχυε με τον Κώδικα του 2019 επί της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τι θα ισχύσει από αύριο, οπότε θα εφαρμοστεί ο Κώδικας που ψηφίστηκε προ διμήνου από την κυβέρνηση της ΝΔ
NEWSROOM