Στα βαρέα και ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες

Στα βαρέα και ανθυγιεινά οι σχολικές καθαρίστριες Facebook Twitter
Eurokinissi Φωτό Αρχείου
1

Στον κανονισμό ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, ανεξαρτήτως βαθμίδας και ωρών ημερήσιας απασχόλησης, εντάσσονται οι σχολικές καθαρίστριες.

Η τροπολογία ήρθε λίγο πριν κλείσει η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής και ξεκινήσει η ψηφοφορία μόνο από τους βουλευτές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η αντιπολίτευση αποχώρησε.

«Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο τα απασχολούμενα πρόσωπα με την καθαριότητα των χώρων δημόσιας εκπαίδευσης οποιασδήποτε βαθμίδας, ασφαλίζονται σύμφωνα με τον εκάστοτε ισχύοντα Κανονισμός Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων ανάλογα με τον αριθμό ωρών της ημερήσιας απασχόλησης», αναφέρει χαρακτηριστικά η τροπολογία και προσθέτει: «επιπλέον οι ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου αντικειμένου εργασίας καθιστούν αναγκαία την προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση περί ένταξής του στον Κανονισμό Ασφάλισης Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων ανεξάρτητα από τον αριθμό των ωρών ημερήσιας απασχόλησής τους».

Αναλυτικά η τροπολογία 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια