Spiegel: Δεν γίνεται έτσι η εξωτερική πολιτική

Spiegel: Δεν γίνεται έτσι η εξωτερική πολιτική Facebook Twitter
Andrea Bonetti / POOL / SOOC
1

Νέα επικριτική αναφορά στο γερμανικό Τύπο με αφορμή την επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα και τη συνάντηση του σήμερα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Η διπλωματία δεν γίνεται έτσι» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του γερμανικού περιοδικού που αναφέρει επίσης ότι η Ελλάδα, «από τη μία ζητά την αλληλεγγύη των εταίρων και επιχειρηματολογεί σε ηθική βάση όταν μιλά για κατοχικές αποζημιώσεις, και από την άλλη εκφράζει τακτικά απειλές που έχουν μικρό χρόνο ζωής, όπως η απειλή μη αποπληρωμής του ΔΝΤ που γρήγορα διαψεύστηκε για άλλη μία φορά».

Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η προσέγγιση της Ελλάδας με τη Ρωσία είναι θεμιτή αλλά «όχι το στήσιμο της επίσκεψης στη Μόσχα ως κίνηση απειλής απέναντι στους ευρωπαίους εταίρους». Όπως αναφέρει η χώρα

κινείται στην εξωτερική της πολιτική με ένα «σπάνιο μείγμα» συμφερόντων και ιδανικών:

Το περιοδικό υπογραμμίζει τέλος, με αναφορά στις δηλώσεις Καμμένου περί συμφωνίας με όποιον μπορεί αν δεν τα βρούμε με τους εταίρους, ότι «δεν  λειτουργεί έτσι η εξωτερική πολιτική στην Ευρώπη».

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν σε αυτήν»

LiFO politics / «Δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι το πρόβλημα αλλά οι πολιτικοί που παρεμβαίνουν»

Ο καθηγητής Νικόλαος-Κομνηνός Χλέπας, εξηγεί γιατί το πρόβλημα της δημόσιας διοίκησης στη χώρα μας δεν είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά το σύστημα ακραίου συγκεντρωτισμού της εξουσίας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Πολιτική / Ζελένσκι: «Ευχαριστώ την Ελλάδα και τον Τραμπ» – Μητσοτάκης: «Η χώρα μας θα αποτελέσει ενεργειακό κόμβο»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ενεργοποιείται ο ενεργειακός διάδρομος που συνδέει Αλεξανδρούπολη και Οδησσό, επιτρέποντας την αποστολή αμερικανικού υγροποιημένου φυσικού αερίου προς την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια