Σόιμπλε: Να μην περιμένει άλλες υποχωρήσεις η Αθήνα

Σόιμπλε: Να μην περιμένει άλλες υποχωρήσεις η Αθήνα Facebook Twitter
Φωτο: The Council of the European Union / SOOC
2

Να μην περιμένει περισσότερες υποχωρήσεις από τη Γερμανία διαμηνύει στην Ελλάδα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, τονίζοντας ότι η Αθήνα είναι που πρέπει να καταβάλλει περισσότερες προσπάθειες.

Μιλώντας στο γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk ο Γερμανός υπουργός, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα της 20ης Φεβρουαρίου. «Γι' αυτό δεν χρειάζεται να μιλάμε για εναλλακτικές, είπε και πρόσθεσε ότι η Αθήνα «μένει να καταβάλει πολλές προσπάθειες για να εκπληρώσει αυτά για τα οποία δεσμεύθηκε».

Ο Σόιμπλε σημείωσε επίσης ότι η επιτυχής ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος είναι προϋπόθεση για την παροχή νέας βοήθειας στην Ελλάδα. «Η επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος είναι προϋπόθεση για τα πάντα, για τα όσα μπορούν και δεν μπορούν να ακολουθήσουν. Και δυστυχώς είμαστε ακόμη πολύ μακριά από αυτό», σχολίασε. «Το πρόβλημα-είπε-πρέπει να λυθεί στην Ελλάδα, διότι πρόσφατα η ελληνική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ξανά στις 20 Φεβρουαρίου στην κοινή ανακοίνωση του Eurogroup ότι θα τηρήσει το συμφωνημένο πρόγραμμα».

«Της εύχομαι(σ.σ. της κυβέρνησης) καλή δύναμη και φυσικά θα έχει κάθε υποστήριξη, όμως δεν μπορεί να αποφύγει την επίλυση του προβλήματος αυτού», σημείωσε ο Γερμανός υπουργός.

Όταν ρωτήθηκε αν εμπιστεύεται την ελληνική κυβέρνηση, ο Σόιμπλε απάντησε: «Στις διεθνείς επαφές πρέπει να δείχνουμε πάντα σεβασμό: Οι Έλληνες ψήφισαν, αυτή είναι η εκλεγμένη από τους Έλληνες κυβέρνηση και έχει τις ευθύνες της. Παρεμπιπτόντως δεν θα ήθελα να αλλάξω θέση με τον Έλληνα συνάδελφό μου. Είναι πιο δύσκολη από τη δική μου. Αλλά έχει το δικαίωμα να τον παίρνουμε στα σοβαρά, ολόκληρη την κυβέρνηση, και γι' αυτό τους εμπιστευόμαστε ότι θα κάνουν αυτό που πρέπει, αλλά και το απαιτούμε. Και αντίστοιχα θα πρέπει να μπορούν να περιμένουν από εμάς ότι θα τηρήσουμε αυτά που πάντα λέγαμε».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέϊνερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Πολιτική / Αχιλλέας Μπέος: «Μας γέμισε κοντέινερ στον Βόλο» - Επίθεση κατά της Ζέττας Μακρή

Το περιστατικό σημειώθηκε κατά την επίσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σε λύκειο της περιοχής - «Δίχτυα στις μπασκέτες θα βάλει από τα λεφτά που πήρε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
LIFO NEWSROOM
Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800 χιλ. ευρώ

Πολιτική / Δένδιας: Χρησιμοποιούσαν πολυκατοικία για να στεγάσουν έναν αξιωματικό - Τη μισθώσαμε για 800.000 ευρώ τον μήνα

«Θα καταθέσουμε αύριο δήλωση συμμετοχής στο SAFE, με το 1,2 δισ. ευρώ δημοσιονομικό χώρο που μου έδωσε μετά από διαπραγμάτευση το υπουργείο Οικονομικών», είπε ο Νίκος Δένδιας
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια