Σε τεντωμένο σχοινί «κινούνται» τις τελευταίες μέρες οι ελληνοτουρκικές σχέσεις έπειτα και από τις συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ και του ίδιου του Τούρκου Προέδρου την Κυριακή.

 

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κορύφωσε χτες το βράδυ, την συνεχιζόμενη ένταση από την τουρκική πλευρά προς την ελληνική συμψηφίζοντας σε ομιλία του το θέμα των «8» Τούρκων με εκείνο των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. 

 

Η αντίδραση της ελληνικής πλευράς ήταν σκληρή ωστόσο όπως όλα δείχνουν η υπόθεση των δύο Ελλήνων κρατουμένων δυσκολεύει καθώς ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τον Έλληνα πρωθυπουργό ότι αθέτησε την «υπόσχεσή» του να παραδοθούν οι «8».

 

Μιλώντας σε στελέχη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στη μεθοριακή περιοχή Χατάι ο κ. Ερντογάν, φορώντας στρατιωτική περιβολή, υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, του είχε υποσχεθεί ότι το θέμα με τους «8» θα το διευθετούσε σε 15 μέρες. «Πέρασαν μέρες μήνες και ακόμα να παραδοθούν οι 8 Γκιουλενιστές».

 

Του ξεκαθαρίζουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα είναι κράτος Δικαίου και έχει Πρωθυπουργό που σέβεται και γνωρίζει τις διαδικασίες της ελληνικής δικαιοσύνης και όχι Σουλτάνο ώστε να μπορεί να υπόσχεται για τις αποφάσεις της, ήταν η απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου που διέψευσε τα λεγόμενα του Τούρκου Προέδρου.

 

«Ο Τούρκος Πρόεδρος αν είχε να πει κάτι σε σχέση με την υπόθεση των 8 είχε την ευκαιρία να το πει τόσο κατ´ ίδιαν στον Έλληνα πρωθυπουργό ή και δημόσια κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, σημείωσε χαρακτηριστικά το Μέγαρο Μαξίμου και προσθέτει σε υψηλούς τόνους:

 

«Σήμερα επιλέγει να συνεχίσει έναν ακατανόητα ολισθηρό δρόμο προκλητικών επιθέσεων, συμψηφίζοντας δυο εντελώς ανόμοιες υποθέσεις».