Σκέρτσος: Ξεκινάμε εκστρατεία πειθούς των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών, ηλικίας 12 - 17 ετών

Σκέρτσος: Ξεκινάμε εκστρατεία πειθούς των γονιών για τον εμβολιασμό των παιδιών, ηλικίας 12 - 17 ετών Facebook Twitter
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ / GETTY IMAGES
0

Έμφαση στον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 12 έως 17 ετών εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς φαίνεται πως δίδει εφεξής η κυβέρνηση.

«Οι γονείς, που έχουν παιδιά στα σχολεία και δεν τα έχουν ακόμη εμβολιάσει να γνωρίζουν πως έχουν ακόμη τον χρόνο, το επόμενο 10μερο - 15μερο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.

Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση θα κάνει την επόμενη εβδομάδα «μία ειδική καμπάνια, στοχευμένη στην ενημέρωση των γονιών, που έχουν παιδιά, που πηγαίνουν στο σχολείο, 12 έως 17 ετών, για να απαντήσουμε σε όλα τα εύλογα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό των ανηλίκων και να καταλάβουν πως είναι πολύ υψηλότερος ο κίνδυνος εάν νοσήσουν σε σχέση με το εάν κάνουν το εμβόλιο».

Σε σχέση με το ποσοστό εμβολιασμού των εκπαιδευτικών ο κ. Σκέρτσος ενημέρωσε πως 10% - 12% παραμένουν ανεμβολίαστοι και τόνισε πως: «σε κάθε περίπτωση τα σχολεία εφέτος θα λειτουργήσουν κανονικά, δεν πρόκειται να κλείσουν. Σύντομα θα έχουν ανακοινώσεις από το αρμόδιο Υπουργείο για τα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν θα είναι το ίδιο αυστηρά σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά».

Αναφορικά με το υγειονομικό προσωπικό ο υπουργός Επικρατείας έκανε λόγο για αυξανόμενη τάση ως προς τον εμβολιασμό της συγκεκριμένης ομάδας διαμηνύοντας προς τους λίγους ανεμβολίαστους, όπως είπε, ότι «δε νοείται να εργάζονται στο ΕΣΥ και να θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών, που περιθάλπουν, αυτό είναι μία απαράβατη αρχή». Προειδοποίησε, δε ότι «όσοι υγειονομικοί μένουν ανεμβολίαστοι, θα τεθούν σε αναστολή εργασίας, θα υπάρξει επιστροφή του μισθού, που έχει προκαταβληθεί στα τέλη Αυγούστου περί τις 10 Σεπτεμβρίου. Επίσης όσοι τεθούν σε αναστολή εργασίας και επιλέξουν να εμβολιαστούν μετά από αυτό δεν είναι σίγουρο ότι θα επιστρέψουν στις ίδιες θέσεις, διότι οι ανάγκες του ΕΣΥ θα έχουν αλλάξει και είναι πολύ πιθανό να τοποθετηθούν σε άλλες θέσεις εργασίας εντός του ΕΣΥ».

Σε ό, τι αφορά την επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, ο κ. Σκέρτσος επανέλαβε πως υπάρχουν πάνω στο τραπέζι προτάσεις, ωστόσο, διευκρίνισε ότι «δεν είναι της παρούσης». Δήλωσε ότι «σε αυτήν την φάση πρέπει να αφήσουμε να λειτουργήσουν τα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Υγείας και την κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, να φέρουν τα αποτελέσματα τους. Βλέπουμε ότι υπάρχει μία αυξανόμενη τάση για τον εμβολιασμό, από τις 16 Αυγούστου και μετά έχουν αυξηθεί σημαντικά τα νέα ραντεβού και καλούμε τον κόσμο να επιλέξει αυτήν την υπεύθυνη στάση για την προστασία της υγείας του».

Ο ίδιος ενημέρωσε δε πως «υπάρχουν πολλά και ασφαλή εμβόλια σε όλα τα σημεία της χώρας» και ότι «αυτή τη στιγμή μπορούμε να ικανοποιήσουμε έως και 140.000 εμβολιασμούς την ημέρα. 'Αρα πρακτικά αυτό σημαίνει πως σε 10 ημέρες θα μπορούσαμε να εμβολιάσουμε με την πρώτη δόση περισσότερο από ένα εκατομμύριο πολίτες. Συνεπώς σε ένα μήνα μπορεί αυτός ο πληθυσμός, εάν το επιλέξει, να έχει ολοκληρώσει και το δεύτερο κύκλο του εμβολιασμού και στο τέλος του Σεπτεμβρίου πλέον να μπούμε στο Φθινόπωρο με περίπου 7 ή και παραπάνω από 7 εκατομμύρια εμβολιασμένους συμπολίτες μας. Αυτός είναι ένας σημαντικός συλλογικός στόχος, που πρέπει να υποστηρίξουμε όλοι και η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι επιστημονικοί, οι επαγγελματικοί και οι συνδικαλιστικοί φορείς».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ