Σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης Ελληνίδων από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα εμπλέκει και παρέμβαση Τσίπρα για το θέμα

Σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης Ελληνίδων από τον πρέσβη της Βενεζουέλας στην Αθήνα εμπλέκει και παρέμβαση Τσίπρα για το θέμα Facebook Twitter
Όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο Μαδούρο και του ζητούσε την απομάκρυνσή του πρέσβη πριν ξεσπάσει σκάνδαλο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα συστημικά μέσα για να βλάψει την Αριστερή παράταξη.
35

Aίσθηση προκαλεί δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ το οποίο αναφέρει πως ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικόλας Μαδούρο στην οποία αναφέρονταν σε μια πρωτοφανής υπόθεση σεξουαλικής παρενόχλησης στην Αθήνα, με πρωταγωνιστή τον πρώην πρέσβη της Βενεζουέλας Φρανγκλίν Ραμόν Γκονζάλες. Το δημοσίευμα κάνει λόγο για περιστατικά που είχαν σημειωθεί το 2013, όταν ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ακόμη στην αντιπολίτευση.

 

Aνάμεσα στις 5 γυναίκες που φέρονται σύμφωνα με το δημοσίευμα να είχαν πέσει θύματα του πρώην πρέσβη ήταν και κόρη πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ. Τα αποσπάσματα που δημοσιεύει η εφημερίδα αποκαλύπτουν μαρτυρίες των γυναικών που εργάζονταν στην πρεσβεία και το πώς δέχονταν συστηματικά σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον πρέσβη. Όταν η υπόθεση πήρε διαστάσεις, ο πρωθυπουργός έστειλε επιστολή για το θέμα στον πρόεδρο Μοράλες και του ζητούσε την απομάκρυνσή του πρέσβη πριν ξεσπάσει σκάνδαλο το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τα συστημικά μέσα για να βλάψει την Αριστερή παράταξη. 

 

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο Αλέξης Τσίπρας εφιστούσε την προσοχή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας για το «ευαίσθητο θέμα» που είχε προκύψει με τον πρέσβη στην Αθήνα, ζητώντας την παρέμβασή του.

 

«Μέχρι στιγμής το προσωπικό της πρεσβείας έχει επιδείξει πολιτική ωριμότητα και δεν θα λάβει μέτρα εντός της Ελλάδας που θα δημοσιοποιούσαν το πρόβλημα, γεγονός που θα το εκμεταλλεύονταν στο έπακρο τα συστημικά μέσα ενημέρωσης για να βλάψουν την Αριστερά, τόσο στη Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα», ανέφερε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα.

 

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν συγκάλυψε υπόθεση που εκθέτει τη χώρα»

«Ο έχων "αυταπάτες" κ. Τσίπρας, που επί χρόνια επικαλείται το δήθεν ηθικό του πλεονέκτημα, αποκαλύφθηκε.

Η στενή σχέση του με τον ηγέτη της Βενεζουέλας κ. Μαδούρο ήταν γνωστή από καιρό.

Αυτό όμως που δεν ήταν γνωστό, είναι ότι, όπως προκύπτει από το δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", ο Έλληνας πρωθυπουργός θα έφτανε στο σημείο να πρωταγωνιστήσει σε μια πρωτοφανή συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης στη χώρα μας από πρέσβη της Βενεζουέλας, με θύματα Ελληνίδες εργαζόμενες.

Αυτός είναι ο σεβασμός του κ. Τσίπρα για τις εργαζόμενες γυναίκες;

Ο Έλληνας πρωθυπουργός οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις.

Να απαντήσει, αν συγκάλυψε μια υπόθεση που εκθέτει τη χώρα, για να μην πληγωθεί το γόητρο της τότε ανερχόμενης "Αριστεράς"».

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ