Σήμερα στην Αθήνα τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ

Σήμερα στην Αθήνα τριμερής συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ Facebook Twitter
Φωτ: Eurokinissi
0

Τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο και τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gideon Sa'ar υποδέχεται σήμερα στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, για τη διεξαγωγή της Τριμερούς Συνάντησης Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.

Η συνάντηση θα διεξαχθεί στις 1:30 μ.μ. και θα εστιασθεί στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας, καθώς και στις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις με επίκεντρο την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. 

Ο υπουργός Εξωτερικών επαναλαμβάνει ότι ο τουρκικός αναθεωρητισμός προβληματίζει την Αθήνα, επισημαίνοντας ότι όσον αφορά τη μείζονα διαφορά οριοθέτησης ΑΟΖ- υφαλοκρηπίδα οι δύο πλευρές δεν συμφωνούν ως προς το πλαίσιο της συζήτησης.

« Το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας μας προβληματίζει. Είναι ένα δόγμα που αντιβαίνει στο Διεθνές Δίκαιο. Η Ελλάδα σέβεται το Διεθνές δίκαιο και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν γίνει βήματα προς την εξομάλυνση των σχέσεων» υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Στις 3:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις των υπουργών Εξωτερικών προς τον Τύπο.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα έχει διμερείς συναντήσεις με τον υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Gideon Sa'ar, στις 12:45 μ.μ. και με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κόμπο, στις 4:30 μ.μ.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΟΥΛΗ LIVE ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης από Βουλή: Νομοθετική πρωτοβουλία για επιτάχυνση υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα

«Οσα εσείς καταγγέλλετε κ. Ανδρουλάκη, ο ΟΟΣΑ τα χαιρετίζει» είπε ο πρωθυπουργός προς τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που είχε ζητήσει την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή
THE LIFO TEAM
ΥΠΕΞ ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΡΑΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ

Πολιτική / ΥΠΕΞ σε Τουρκία: Η Συνθήκη της Λωζάννης καθορίζει με σαφήνεια το χαρακτήρα της Μουσουλμανικής Μειονότητας

«Επαναλαμβανόμενες ανακοινώσεις με ανάλογο περιεχόμενο ούτε δίκαιο παράγουν ούτε συμβάλλουν στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης και καλής γειτονίας», τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών
THE LIFO TEAM
ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ ΧΑΡΗΣ ΔΟΥΚΑΣ ΒΑΣΙΛΙΣΣΗΣ ΟΛΓΑΣ

Πολιτική / Λίνα Μενδώνη για Βασιλίσσης Όλγας: «Ο Χάρης Δούκας δηλώνει υπερήφανος για ένα έργο που πολέμησε»

«O Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού», δήλωσε η υπουργός
THE LIFO TEAM