Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή- Για μέτρα αναγκαία και δίκαια κάνει λόγο η κυβέρνηση

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή- Για μέτρα αναγκαία και δίκαια κάνει λόγο η κυβέρνηση Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από τις διεθνές υποχρεώσεις της χώρας και σύσσωμη την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι παραδίδεται άνευ όρων στους δανειστές, συνεχίζεται, σε υψηλούς τόνους, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται ο δημοσιονομικός κόφτης, το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων.

Από κυβερνητικής πλευράς, υποστηρίζεται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και δίκαια ενώ από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης η κριτική τους εστιάζεται στη μείωση των κοινωνικών δαπανών αλλά και των συντάξεων και στην επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων.

Για «κόφτη» μισθών και συντάξεων έκαναν λόγο οι ομιλητές της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη για γονάτισμα των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, η Χρυσή Αυγή για υποδούλωση της χώρας, το Ποτάμι για οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, το ΚΚΕ για οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενοι και η Ένωση Κεντρώων για άδικα και αντικοινωνικά μέτρα.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δίνουν έμφαση στην σκληρή διαπραγμάτευση, που όπως υποστηρίζουν, έδωσε και δίνει η κυβέρνηση καταφέρνοντας να κρατήσει όρθια την χώρα, ενώ κατηγορούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για υποκρισία και χαρακτηρίζουν τις νέες ρυθμίσεις κοινωνικά δίκαιες.

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ενώ θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM