Σε ιδιώτες επενδυτές 22 κτίρια στο Κτήμα Τατοΐου

Σε ιδιώτες επενδυτές 22 κτίρια στο Κτήμα Τατοΐου Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: EUROKINISSI
0

Σε 75 εκατ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των έργων που εκτελεί το yπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο π. Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, όπως ανέφερε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Πρόκειται για έργα τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη, σύμφωνα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, σημειώνοντας πως ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίησή τους είναι τέλη Δεκεμβρίου του 2025.

Συγκεκριμένα, ο κ. Οικονόμου κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών μίλησε για το σχέδιο και τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από την ελληνική κυβέρνηση για την αποκατάσταση και την ανάδειξη του π. Βασιλικού Κτήματος Τατοΐου. «Ο προϋπολογισμός των έργων που εκτελεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού στο π. Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ και προέρχεται από διάφορους πόρους από το ΕΣΠΑ, από το Ταμείο Ανάκαμψης και από χορηγίες ιδιωτών» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα έργα είναι σε εξέλιξη και ο χρονικός ορίζοντας για την υλοποίησή τους είναι η 31η Δεκεμβρίου 2025. Για τις μουσειολογικές μελέτες έχουν υπογραφεί μνημόνια συνεργασίας με τους πλέον εξειδικευμένους φορείς και με επιστήμονες. «Το θέμα των χρήσεων των κτιρίων που αποτελούσε πεδίο αντιπαραθέσεων για πολλά χρόνια μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων λύθηκε με απόλυτη συναίνεση. Ο καθορισμός των χρήσεων έγινε με βάση τις επιθυμητές από το Δημόσιο χρήσεις συγκεκριμένων κτιρίων και με βάση την μελέτη βιωσιμότητας που εγκρίθηκε τον Ιανουάριο του 2021. Το Δημόσιο αποκαθιστά και διαχειρίζεται 32 κτίρια, ενώ προς αξιοποίηση σε ιδιώτες-επενδυτές θα δοθούν 22 κτίρια».

Όπως διευκρίνισε, τα κτίρια που παραχωρούνται σε ιδιώτες επενδυτές για συγκεκριμένες χρήσεις θα πρέπει να έχουν το ίδιο περίπου ανταποδοτικό ισοδύναμο. «Ετοιμάζεται η σύσταση Εταιρείας Ειδικού Σκοπού για να βγάλει τις προκηρύξεις για τους ιδιώτες. Ο προγραμματισμός μας είναι η εταιρεία, μετά την ολοκλήρωση των παρεμβάσεων και των έργων, που υλοποιεί το Δημόσιο εντός του κτήματος, να μετεξελιχθεί σε Φορέα Διαχείρισης του Τατοΐου υπό μορφή ΝΠΙΔ με τη συμμετοχή στην Διοίκησή του εκπροσώπων του Δημοσίου, της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και ιδιωτών» συμπλήρωσε.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Ελλάδα / Ενδοοικογενειακή βία στη Μύκονο: Panic button σε 55χρονο μετά από καυγά

Αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για τον καυγά σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος και των δύο για ενδοοικογενειακή βία ενώ, όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος ζήτησε και εγκαταστάθηκε στο κινητό του τηλέφωνο η εφαρμογή panic button
LIFO NEWSROOM