Σαμαράς για Τσίπρα: «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Σαμαράς για Τσίπρα: «Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος» Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στο 12ο συνέδριο της ΝΔ.

Μάλιστα, ο πρώην πρωθυπουργός έκανε μια ειδική αναφορά στο τωρινό μενού του πρωθυπουργικό αεροσκάφους που πρόσφατα έγινε γνωστό:

«Και βέβαια, είναι αυτοί που το παίζουν προστάτες των φτωχών. Από την άλλη γεμίζουν, βέβαια, το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για την παρέα τους με χλιδάτα εδέσματα: Αν εγώ είχα επιτρέψει εγώ τέτοιο μενού πολυτελείας στη δική μου εποχή, ο Τσίπρας θα χάλαγε τον κόσμο. Αλλά τώρα... Χαβιάρι και φαγοπότι με Άρη Βελουχιώτη, ανέφερε ο κ. Σαμαράς. 

Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό, είπε ότι «ο Τσίπρας με την ανικανότητα και τις κωλοτούμπες του έσβησε από την Ευρώπη την έννοια της αριστεράς. Ακολούθως έδωσε για 99 χρόνια τη δημόσια περιουσία, την οποία παλαιότερα ο κ. Τσίπρας χαρακτήριζε πράξη εσχάτης προδοσίας, ε, αυτός την έκανε. Υπέγραψε μία συμφωνία με τα Σκόπια που ποτέ δεν είχα δεχθεί να διαπραγματευτώ και αν περάσει δεν θα λύσει το πρόβλημα του αλυτρωτισμού. Η Συμφωνία οξύνει το πρόβλημα και μέσα στην Ελλάδα, ενώ εμπλέκει και τη Βουλγαρία».

Σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς ανέφερε πως η ΕΕ έχει να λύσει τρία σημαντικά προβλήματα: Αγγλία Brexit, Γαλλία κίτρινα γιλέκα, Ιταλία και επιπλέον έχει και το μεταναστευτικό. «Σημαίνει αυτό ότι η Ευρώπη έχει τελειώσει; Όχι, σημαίνει ότι πρέπει να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις. Η Ελλάδα είναι η πατρίδα μας, η Ευρώπη είναι το μέλλον μας. Την Ευρώπη την υπονομεύει ο λαϊκισμός αλλά και ο εθνομηδενισμός. Λαϊκισμός όμως δεν είναι να αφουγκράζεται κανείς το δημόσιο αίσθημα. Το να μπερδεύει τη νόμιμη με την παράνομη μετανάστευση είναι λαϊκισμός. Το να αγνοεί την ταλαιπωρία του μετανάστη είναι σκέτη απανθρωπιά. Στις δικές μας ημέρες δεν υπήρχε Μόρια» προσέθεσε.

Συνεχίζοντας την επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό ανέφερε: «Η κυβέρνηση Τσίπρα είναι οι πρωταγωνιστές της υπερφορολόγισης της μεσαίας τάξης, είναι εκείνοι που κλαίνε στο κανάλι τους, την ΕΡΤ, γιατί έχασε το ΕΑΜ τη μάχη της Αθήνας, χωρίς να σκέπτονται τι θα είχε γίνει αν δεν είχε χάσει... Είναι αυτοί που παρακολουθούν σαν θεατές το σχέδιο αφελληνισμού του Έντι Ράμα. Είναι αυτοί που αγνοούν τον Παύλο Μελά και αυτοί που δεν ένιωσαν ποτέ την ορθοδοξία σαν κομμάτι της ταυτότητάς μας... Σκορπούν την πατρίδα και τις αξίες τους με τον λαϊκισμό τους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM