Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ το 2015

Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ το 2015 Facebook Twitter
0

«Ο ΕΝΦΙΑ που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη θα αντικατασταθεί από ΦΜΑΠ, τον οποίο επεξεργαζόμαστε. Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015», δήλωσε το πρωί στον Αντ1 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.


Ο κ. Σακελλαρίδης είπε μεταξύ άλλων: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα. Οι βασικές γραμμές της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει φανερές και στον ελληνικό λαό και στο σώμα της Βουλής. Οι θέσεις των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση έχουν έρθει στο φως από την ημέρα που έστειλε το email ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης».

«Αυτή τη στιγμή επειδή είναι κρίσιμο το σημείο της διαπραγμάτευσης έχουμε επιλέξει να γίνεται στο τραπέζι των Βρυξελλών. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαπραγματεύσεων και όχι συσκότισης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι είναι γνωστές οι θέσεις που έχει κομίσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

«Σε μία διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Εμείς σε ζητήματα για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο επίσης όταν ρωτήθηκε για τις κόκκινες γραμμές.

Για τις λίστες και τη φοροδιαφυγή είπε «γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Είναι πολλές οι λίστες», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά για τον πρώην συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM