Μου ρίχνουν λάσπη επειδή είμαι celebrity, απαντά ο Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος έχει συγκεντρώσει στο πρόσωπό του σκληρή κριτική για τους χειρισμούς στην φονική πυρκαγιά στο Μάτι, μετά την έρευνα του Παπαχελά για τον ΣΚΑΙ.

 

Το ντοκιμαντέρ έφερε στο φως διαλόγους που εμφανίζουν τον δήμαρχο Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη κα τον αστυνομικό του να ζητούν βοήθεια γιατί καίγεται το σπίτι του. Ο Ηλίας Ψινάκης λέει ωστόσο στην εκπομπή One Talk, πως εκείνη την ώρα δεν είχε πάρει έκταση η φωτιά και δεν είχαν εικόνα για το τι συνέβαινε. Κληθείς να απαντήσει γιατί τα βάζουν μαζί του «Υπάρχει ένα γενικό κλίμα πως οι πολιτικοί δεν γουστάρουν τα σελέμπριτι. Όποιος σελέμπριτι έχει αγαπηθεί από τον κόσμο κάνει μπαρούτι τους πολιτικούς που βλέπουν να τους παίρνει τη δόξα».

 

Για το Μάτι λέει πως θα αποφανθεί η δικαιοσύνη και όχι οι τηλεδίκες «Ηρθα από τα ξημερώματα που γύρισα μετά τη φωτιά, ήμουν στο δημαρχείο και στο κέντρο επιχειρήσεων. Απλά δεν ήμουν στα κανάλια» τόνισε, μιλώντας για το πού ήταν εκείνη τη μέρα. «Δε μπορείς να βγεις όταν έχεις χιλιάδες ανθρώπους με το μαγιό, χιλιάδες σπίτια καμένα» πρόσθεσε.

 

«Στο Δήμο ό,τι ήταν να κάνω το έκανα» τόνισε απαντώντας γιατί δεν βάζει πάλι υποψηφιότητα. Παράλληλα, αποκάλυψε πως είχε δεχτεί προτάσεις να κατέβει ξανά υποψήφιος τόσο στο Δήμο Μαραθώνα, όσο και στο Δήμο Αθηναίων, καθώς και στην Περιφέρεια.

 

O ίδιος, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να κατέβει υποψήφιος για την ευρωβουλή με το κόμμα «Πολίτες».