Πρόστιμο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη ΝΔ - Προσφεύγει στο ΣτΕ η Πειραιώς

Πρόστιμο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη ΝΔ - Προσφεύγει στο ΣτΕ η Πειραιώς Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου: Eurokinissi
0

Πρόστιμο ύψους 40.000 ευρώ επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων στη Νέα Δημοκρατία για την υπόθεση με τα email της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, μια υπόθεση για την οποία, ωστόσο, η Πειραιώς ανακοίνωσε πως προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Από τη Νέα Δημοκρατία, διευκρινίζεται ότι το πρόστιμο που επέβαλε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν αφορά στην υπόθεση της διαρροής των email, αλλά την παράλληλη έρευνα που έγινε με αφορμή τη συγκεκριμένη υπόθεση. Παράλληλα, η ανεξάρτητη Αρχή υποστηρίζει ότι υπάρχουν στις διαδικασίες τήρησης της νομοθεσίας για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα από πλευράς του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με το συμπέρασμα της Αρχής θεωρώντας ότι αυτά που προτείνονται ως βελτιώσεις, είναι είτε πράγματα που η ΝΔ ήδη αποδεικνύει ότι τηρεί επιμελώς είτε προδήλως ανεφάρμοστα, ακόμη και παράνομα, όπως για παράδειγμα η άποψη της Αρχής ότι η ΝΔ θα όφειλε να ελέγξει τις προσωπικές συσκευές των στελεχών της.

Για τους λόγους αυτούς προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης.

Από τη ΝΔ υποστηρίζουν ότι με βάση το πόρισμα δεν αποδεικνύεται καμία εμπλοκή του κυβερνώντος κόμματος με την υπόθεση της διαρροής των email, καμία υπαιτιότητα για τη διαρροή του αρχείου ή την αποστολή των email, ενώ αναφέρεται ρητώς ότι τίποτε από αυτά δεν έγινε κατ’ εντολή ή για λογαριασμό της, αλλά αυτοτελώς από τα ελεγχόμενα πρόσωπα.

Από το κυβερνών κόμμα υποστηρίζουν ότι η απόφαση επιβολής προστίμου 40.000 ευρώ από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται, δεν είναι ομόφωνη, αλλά διατυπώνονται και οι απόψεις των μελών που μειοψήφησαν, προτείνοντας απαλλαγή.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης για Τσίπρα:

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Εάν έφερνα γυναίκα σύντροφο θα το ανέφερε ποτέ στο βιβλίο του;»

Ο πρόεδρος του «Κινήματος Δημοκρατίας» σχολιάζει τις αναφορές στο πρόσωπό του, μέσα στο βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για «κρεσέντο ομοφοβικού κουτσομπολιού»
LIFO NEWSROOM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΒΙΒΛΙΟ ΙΘΑΚΗ

Πολιτική / «Ιθάκη»: Πότε πήρε την απόφαση για το δημοψήφισμα ο Τσίπρας - Τι αποκαλύπτει

Το βιβλίο του Αλέξη Τσίπρα, «Ιθάκη» κυκλοφόρησε σήμερα και έχει προκαλέσει ήδη πολιτικές αντιδράσεις - Η περίοδος του Δημοψηφίσματος και το παρασκήνιο πίσω από τη λήψη της απόφασης
LIFO NEWSROOM
«Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Πολιτική / «Ιθάκη»: Οι ομολογίες Τσίπρα, τα λάθη που καταλογίζει και οι αποκαλύψεις του νέου βιβλίου

Ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει στιγμές, διαλόγους και συναισθήματα που –όπως ο ίδιος επιμένει– καθόρισαν την πιο ταραχώδη πολιτική περίοδο της Μεταπολίτευσης
LIFO NEWSROOM