Προστασία πρώτης κατοικίας: Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με τους τραπεζίτες

Προστασία πρώτης κατοικίας: Τι συμφώνησε η κυβέρνηση με τους τραπεζίτες Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση για την προστασία της πρώτης κατοικίας μεταξύ της κυβέρνησης και τραπεζιτών.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, «έκλεισαν και τα τελευταία θέματα τεχνικής φύσεως που έχριζαν διευκρινίσεων». 

Η σημερινή συνάντηση, στο Μέγαρο Μαξίμου, έγινε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και τους CEOs των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, υπό τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργό Δημήτρη Λιάκο.

Όπως μεταφέρουν οι κύκλοι του Μαξίμου, ολοκληρώθηκαν οι συζητήσεις σχετικά με το νέο θεσμικό πλαίσιο προστασίας και μέσα στις επόμενες μέρες η κυβέρνηση αναμένεται να προχωρήσει στην κατάθεση της σχετικής νομοθετικής ρύθμισης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, κυβέρνηση και τράπεζες συμφώνησαν στο ανώτατο όριο της αντικειμενικής αξίας της πρώτης κατοικίας (250.000 ευρώ), στο ανώτατο υπόλοιπο των δανείων (130.000 ευρώ) και σε ό,τι αφορά την αύξηση των εισοδηματικών ορίων στα 40.800 ευρώ, από 36.000 ευρώ που είναι σήμερα.

Παράλληλα, συμφώνησαν η κατ' αρχήν διάρκεια προστασίας της πρώτης κατοικίας να διαμορφωθεί στο ένα έτος.

Αντίθετα, παρέμειναν οι διαφωνίες για τις 160.000 ανοιχτές υποθέσεις του νόμου Κατσέλη, με τις τράπεζες να ζητούν την άμεση υπαγωγή τους στο νέο καθεστώς και την κυβέρνηση να αντιπροτείνει να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες να επιλέξουν αν θα υπαχθούν ή όχι στο νέο καθεστώς.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή έως την ερχόμενη Πέμπτη, ώστε να έχει τεθεί σε εφαρμογή έως την 1η Μαρτίου, που λήγει το πλαίσιο του νόμου Κατσέλη.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ 200 ΒΕΛΓΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM