Προστασία α΄ κατοικίας: Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η τροπολογία

Προστασία α΄ κατοικίας: Ψηφίστηκε με μεγάλη πλειοψηφία η τροπολογία Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Με μεγάλη πλειοψηφία έγιναν δεκτά όλα τα άρθρα της τροπολογίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας. 

Υπέρ της τροπολογίας, που αντικαθιστά τον νόμο Κατσέλη, τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ και Ένωση Κεντρώων. 

Κατά η Δημοκρατική Συμπαράταξη  και η Χρυσή Αυγή, ενώ «παρών» ψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ. 

Η πλειοψηφία που συγκέντρωση η τροπολογία κυμαίνεται από 190 έως 194 ψήφους, υπήρξαν 69 απόντες, μονοψήφιος αριθμός βουλευτών που ψήφισαν «παρών» και 33 αρνητικές ψήφοι. 

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία στιγμή η κυβέρνηση προχώρησε σε δύο νέες αλλαγές οι οποίες αυστηροποιούν τους όρους για τα ενυπόθηκα (με υποθήκη πρώτης κατοικίας), επιχειρηματικά δάνεια.

Ειδικότερα το όριο προστασίας κατεβαίνει από τις 130 χιλιάδες στα 100 χιλιάδες ευρώ για τα επιχειρηματικά δάνεια, ενώ σε ό,τι αφορά τον καθορισμό της εμπορικής αξίας του ακινήτου, θα ισχύει κατ'  αρχήν εκείνη η οποία είναι ήδη καταγεγραμμένη στα βιβλία των τραπεζών, με πρόβλεψη να έχει την δυνατότητα ο αιτών, αν διαφωνεί, να αποδείξει τον ισχυρισμό του με νόμιμο τρόπο και στοιχεία.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΟΜΙΛΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης από Μεσολόγγι: «Η κατανόηση αποτελεί χρέος μας καθώς η ιστορία είναι καθρέφτης»

«Όσο οδεύουμε πιο βαθιά σε έναν αβέβαιο 21ο αιώνα, τόσο περισσότερο η Έξοδος χρησιμεύει ως οδηγός προς το μέλλον», είπε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των σημερινών εκδηλώσεων
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια