Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν, πρίγκιπα Κάρολο - Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν, πρίγκιπα Κάρολο - Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση Facebook Twitter
Πρόσκληση Μητσοτάκη σε Πούτιν, Μακρόν, πρίγκιπα Κάρολο - Για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (Eurokinissi)
0

Πρόσκληση σε Πούτιν, Μακρόν και πρίγκιπα Κάρολο να επισκεφθούν την Αθήνα τον Μάρτιο του 2021 έχει απευθύνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Την αποκάλυψη έκανε χθες, Δευτέρα, ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή.

Οι προσκλήσεις αφορούν τη συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Στις 25 Μαρτίου 2021, η μεγάλη εκδήλωση που προγραμματίζεται στην Αθήνα, θα ενώσει το τέλος της διαδρομής, το Ναυαρίνο, με την επίσημη αφετηρία της Επανάστασης, την 25η Μαρτίου 1821.

Το επίσημο πρόγραμμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, αλλά συζητείται η διοργάνωση εκδήλωσης στην Πύλο, όπως και γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές από την Καθημερινή, η ιδέα για τη «συγχώνευση» της 25ης Μαρτίου με το Ναυαρίνο ανήκει στην πρόεδρο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου.

Εάν όντως ευοδωθεί η επίσκεψη των τριών ηγετών, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κίνηση αυτή έχει διττή σημασία. Αφενός, ισχυροποιεί τους δεσμούς της Ελλάδας με τις τρεις χώρες που την εποχή της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό αποτελούσαν τις «προστάτιδες δυνάμεις». Αφετέρου, θα στείλει μήνυμα στην Τουρκία, που συνεχίζει να κλιμακώνει την ένταση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: Χρειαζόμαστε μια νέα εθνική πυξίδα, έναν νέο πατριωτισμό

Σχέδιο 5ετούς «ανάταξης» με νέο Ταμείο Σύγκλισης, εισφορά στα πολύ υψηλά εισοδήματα και στροφή παραγωγικού μοντέλου - Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στο Economist: The Fifth Thessaloniki Metropolitan Summit
LIFO NEWSROOM