Προσφυγικό: Νέος γύρος επαφών Μητσοτάκη, με Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν

Προσφυγικό: Νέος γύρος επαφών Μητσοτάκη, με Μισέλ και Φον ντερ Λάιεν Facebook Twitter
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Πηγή φωτό EPA)
0

Νέο γύρο επαφών με τους Ευρωπαίους είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σάββατο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο προσφυγικό.

Ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, και την επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε μαζί τους τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε η Frontex να συμβάλλει στην προστασία των ελληνικών συνόρων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Μαξίμου.

Νωρίτερα, ο Σαρλ Μισέλ συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τις εξελίξεις στη Συρία, ενώ δήλωσε ότι η ΕΕ είναι δεσμευμένη τόσο στην τήρηση της συμφωνίας για το προσφυγικό, όσο και στη στήριξη της Ελλάδας και της Βουλγαρίας για την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ.

Την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνήσει με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά και τον Σαρλ Μισέλ και τους είχε ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η Ελλάδα, για την καλύτερη φύλαξη των συνόρων της.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM
ΔΕΘ: οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Πολιτική / ΔΕΘ: Οι 4 μεταρρυθμίσεις σε παιδεία, υγεία ενέργεια, χωροταξία

Παιδεία, υγεία, ενέργεια και χωροταξία είναι οι τέσσερις μεταρρυθμίσεις που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, οι οποίες ξεπερνούν «τους κυβερνητικούς κύκλους», όπως είπε και απαιτούν ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις.
LIFO NEWSROOM