Πλεύρης: Μέτρα ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά, αν χρειαστεί

Πλεύρης: Αν χρειαστεί, θα ληφθούν μέτρα ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά Facebook Twitter
Πηγή: Associated Press.
0

Ανοιχτό ενδεχόμενο για μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού ακόμα και πριν την Πρωτοχρονιά, αν χρειαστεί, άφησε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλέυρης.

«Ο σχεδιασμός είναι τα μέτρα να ισχύσουν για μετά την Πρωτοχρονιά [...] Ωστόσο, στη σημερινή συνεδρίαση θα αποτιμηθεί η κατάσταση τόσο στο σκέλος των κρουσμάτων όσο και σε αυτό της τήρησης των μέτρων ώστε να πάρουμε τις αποφάσεις. Θεωρώ ότι μένουμε κατά βάση στο σενάριο το αρχικό δηλαδή για μέτρα μετά την Πρωτοχρονιά» είπε ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια τόνισε πως «δεν είναι βασικό μας σενάριο να υπάρξουν παραπάνω μέτρα η πολύ περιοριστικά μέτρα πριν την Πρωτοχρονιά αν χρειαστεί όμως θα συμβεί και αυτό».

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, στα ενδεχόμενα νέα μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθούν για εστίαση και κυρίως για διασκέδαση. 

«Οι πυλώνες είναι εκεί που έχουμε την υπερμετάδοση. Στη διασκέδαση πραγματικά θα υπάρξουν περιορισμοί. Όταν λέμε περιορισμοί κατά βάση αφορούν τρία επίπεδα, δε λέω ότι και τα τρία θα αποφασιστούν. Σχετίζονται με ωράριο, μουσική και καθιστούς και όρθιούς, όταν το λέμε αυτό εννοούμε και τις μετρικές αποστάσεις. Δε μας ανησυχεί τόσο η εστίαση μας ανησυχεί κυρίως το κομμάτι της βραδινής διασκέδασης» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η λειτουργία των σχολείων «δεν είναι αντικείμενο συζήτησης» αν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει το υγειονομικό πρωτόκολλο. 

«Αντικείμενο συζήτησης δυστυχώς είναι τα γήπεδα όπου θα υπάρχουν παραβάσεις» δήλωσε. Επιπλέον, έκανε λόγο για υποχρεωτική τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά όπως σημείωσε «δεν έχουμε καταλήξει στο ποσοστό». 

Σημειώνεται πως ο κ. Πλεύρης, είπε ότι τα κρούσματα των τελευταίων ημερών, το 50% ανήκει σε νέους 18-39 ετών και μόλις το 6% σε πολίτες άνω των 60 ετών που έχουν και μεγαλύτερες πιθανότητες για βαριά νόσηση. Για το λόγο αυτό, απηύθυνε έκκληση στους νέους «εν όψει των εορτών να προσέξουν πάρα πολύ τις επαφές τους με τους γονείς και τους παππούδες τους».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM
Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το πώς εξελίχθηκε το κόμμα του;»

Πολιτική / Μαρινάκης για Λοβέρδο: «Τόσο κακό είναι που ένας άνθρωπος έχει απογοητευτεί από το κόμμα του;»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε «δικαίωση» την προσχώρηση του Ανδρέα Λοβέρδου στη Νέα Δημοκρατία - «Φεύγουν από αλλού ο ένας μετά τον άλλον και έρχονται στη ΝΔ»
LIFO NEWSROOM
Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM