Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έλαβε την απαιτούμενη ψήφο εμπιστοσύνης το βράδυ της Δευτέρας, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή.

 

Όπως ανακοινώθηκε, ψήφισαν συνολικά 300 βουλευτές και ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν στην κυβέρνηση 158 βουλευτές.

 

Πιο αναλυτικά, στην προβλεπόμενη, από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής ψηφοφορία, την κυβέρνηση ψήφισαν τελικά οι 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

 

Την καταψήφισαν οι 142 βουλευτές της Αντιπολίτευσης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και το ΜεΡΑ 25.

 

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε για τη φωτεινή Ελλάδα που όλοι αξίζουμε», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης. 

 

Να σημειωθεί ότι η ψηφοφορία έγινε δια της εκφωνήσεως. 

 

Υπενθυμίζεται ότι, η ψηφοφορία έγινε μετά το πέρας της δευτερολογίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος και επιτέθηκε σφόδρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ανακοίνωσε μέτρα ανακούφισης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι.

 

Είχε προηγηθεί τριήμερη συζήτηση - συχνά σε υψηλούς τόνους-  στη Βουλή με τις τοποθετήσεις σχεδόν όλων των βουλευτών.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, στην τριήμερη κοινοβουλευτική διαδικασία της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης μίλησαν 155 ομιλητές, δηλαδή 108 βουλευτές, έξι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, δύο πρώην πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων, 33 υπουργοί και για δύο φορές οι έξι πρόεδροι των κοινοβουλευτικών ομάδων.

 

Ο συνολικός χρόνος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ήταν 31 ώρες.