«Πήρε 9 χρόνια στον Τσακαλώτο να καταλάβει ότι η προκαταβολή φόρου ήταν λάθος»- Στάζει φαρμάκι ο Γιώργος Τσίπρας

Επίθεση Τσίπρα σε Τσακαλώτο: Του πήρε 9 χρόνια- Τότε δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του Facebook Twitter
Ευκλείδης Τσακαλώτος/Φωτ.: Eurokinissi
0

Μιας διάσπασης μύρια δεινά έπονται. Κάπως έτσι συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου που δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά.

Πολύ περισσότερο όταν έρχονται Ευρωεκλογές. Δεν είναι μόνο τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά και η προσέλκυση ψηφοφόρων που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και του -πλέον- άσπονδου φίλου του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Αριστερά της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Είναι ο επιμερισμός των λαθών που έγιναν από τις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και προκάλεσαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ηταν η υπερφορολόγηση των μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων, ο βασικός λόγος της ήττας, όπως κατ' επανάληψη έχει ισχυριστεί ο Παύλος Πολάκης; Ηταν η συσσώρευση εσόδων στα κρατικά ταμεία για να δημιουργηθεί το μαξιλάρι των 37 δισ. που αξίωναν οι δανειστές της Τρόικας και το οποίο έλειψε από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά -σύμφωνα με την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ- διατέθηκε αφειδώς από τις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διάφορα pass για την ενίσχυση των φορολογουμένων; Για όλα όσα συνέβησαν στο πεδίο της οικονομίας από τις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα, η πέτρα του αναθέματος από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στον τότε τσάρο της οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος πλέον έχει μετακινηθεί στη Νέα Αριστερά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, επιτέθηκε μέσω των social media στον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά την παραδοχή του ότι η προκαταβολή φόρου που θέσπισε ήταν λάθος. 

«Πήρε 9 χρόνια στον Οικονομολόγο (το όμικρον κεφαλαίο παρακαλώ) κ. Τσακαλώτο να αναγνωρίσει το πρόβλημα με την προκαταβολή φόρου - τότε δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Για τα 11,5 δις υπερπλεόνασμα που αφέθηκαν στο μαξιλάρι των 37 δις να ωριμάσουν σαν το Jack Daniels, αντί να ξαναγυρίσουν στην πραγματική οικονομία, για τα οποία ακόμη δεν σηκώνει μύγα, να υποθέσουμε ότι θα το ξανασκεφτεί προς το 2035» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε στο συνέδριο της Καθημερινής για τα 50 χρόνια μεταπολίτευση ότι «ο χειρότερος φόρος ήταν η προκαταβολή φόρου. Σκεφτόμουν ότι δεν είναι νέος φόρος, αλλά όταν έχεις κρίση ρευστότητας ήταν μεγάλο πρόβλημα. Ήταν λάθος».

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η «παράδοση της κατάληψης» ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Τι είναι πιο χρήσιμο, η "παράδοση της κατάληψης" ή η εξασφάλιση στέγης για οικονομικά αδύναμους σπουδαστές;»

Το σχόλιο του πρωθυπουργού για το Final Four, για τις προβλέψεις της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία αλλά και τα πανεπιστήμια, στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
LIFO NEWSROOM
«Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Lifo Videos / «Η Δύση πυροβόλησε τα πόδια της με τον πόλεμο στην Ουκρανία»

Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με τον συγγραφέα, δημοσιογράφο και διευθυντή του SLpress.gr, Σταύρο Λυγερό, για τις βαθύτερες διαστάσεις της σύγκρουσης Ρωσίας - Ουκρανίας, το ενεργειακό σκάκι και την προπαγάνδα, τη θέση της Ευρώπης, τη στάση της Ελλάδας, τον ρόλο της Κίνας και την επιστροφή του Τραμπ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Πολιτική / Ανδρουλάκης για Τέμπη: Τη Δευτέρα κατατίθεται η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για προανακριτική

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για συγκάλυψη, φέρνοντας ως παράδειγμα την καταψήφιση της πρότασης διερεύνησης υπουργικής ευθύνης στην υπόθεση της σύμβασης 717, παρά την αναφορά σχετικής δικογραφίας από την ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη
LIFO NEWSROOM
«Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

LiFO politics / «Η Ελλάδα πρέπει να φτιάξει τα τρένα, τελεία»

Η νέα εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και εξηγεί γιατί «οι γυναίκες πολλές φορές χρειάζεται να καταβάλουν παραπάνω προσπάθεια για να αποδείξουν την αξία τους».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Βασιλική Σιούτη για Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Lifo Videos / Τέμπη: «Υπάρχει πολλή προπαγάνδα και λίγη ενημέρωση»

Από τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την υπόθεση των Τεμπών, μέχρι τη στασιμότητα του ΠΑΣΟΚ και την παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Στέφανου Κασσελάκη στην πολιτική σκηνή – Μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση του Γιάννη Πανταζόπουλου με την υπεύθυνη του πολιτικού ρεπορτάζ της LIFO Βασιλική Σιούτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Η Ελλάδα βιώνει πολιτικές συνθήκες που δεν έχει ξαναζήσει»

LiFO politics / Έχουμε τελικά αντιπολίτευση, ή όχι;

Ο δημοσιογράφος Χάρης Ιωάννου συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για το αν τελικά έχουμε αντιπολίτευση, για την ιδιαίτερη πολιτική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, καθώς και για τις προκλήσεις του πολιτικού ρεπορτάζ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ