«Πήρε 9 χρόνια στον Τσακαλώτο να καταλάβει ότι η προκαταβολή φόρου ήταν λάθος»- Στάζει φαρμάκι ο Γιώργος Τσίπρας

Επίθεση Τσίπρα σε Τσακαλώτο: Του πήρε 9 χρόνια- Τότε δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του Facebook Twitter
Ευκλείδης Τσακαλώτος/Φωτ.: Eurokinissi
0

Μιας διάσπασης μύρια δεινά έπονται. Κάπως έτσι συμβαίνει και στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την αποχώρηση της ομάδας Τσακαλώτου και Αχτσιόγλου που δημιούργησαν τη Νέα Αριστερά.

Πολύ περισσότερο όταν έρχονται Ευρωεκλογές. Δεν είναι μόνο τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά και η προσέλκυση ψηφοφόρων που χωρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασσελάκη και του -πλέον- άσπονδου φίλου του Αλέξη Τσίπρα από τη Νέα Αριστερά της Έφης Αχτσιόγλου, του Αλέξη Χαρίτση και του Ευκλείδη Τσακαλώτου.

Είναι ο επιμερισμός των λαθών που έγιναν από τις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα και προκάλεσαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ηταν η υπερφορολόγηση των μισθωτών και των μεσαίων στρωμάτων, ο βασικός λόγος της ήττας, όπως κατ' επανάληψη έχει ισχυριστεί ο Παύλος Πολάκης; Ηταν η συσσώρευση εσόδων στα κρατικά ταμεία για να δημιουργηθεί το μαξιλάρι των 37 δισ. που αξίωναν οι δανειστές της Τρόικας και το οποίο έλειψε από τον Αλέξη Τσίπρα αλλά -σύμφωνα με την ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ- διατέθηκε αφειδώς από τις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε διάφορα pass για την ενίσχυση των φορολογουμένων; Για όλα όσα συνέβησαν στο πεδίο της οικονομίας από τις κυβερνήσεις του Αλέξη Τσίπρα, η πέτρα του αναθέματος από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στον τότε τσάρο της οικονομίας Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος πλέον έχει μετακινηθεί στη Νέα Αριστερά.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, επιτέθηκε μέσω των social media στον Ευκλείδη Τσακαλώτο μετά την παραδοχή του ότι η προκαταβολή φόρου που θέσπισε ήταν λάθος. 

«Πήρε 9 χρόνια στον Οικονομολόγο (το όμικρον κεφαλαίο παρακαλώ) κ. Τσακαλώτο να αναγνωρίσει το πρόβλημα με την προκαταβολή φόρου - τότε δεν σήκωνε μύγα στο σπαθί του. Για τα 11,5 δις υπερπλεόνασμα που αφέθηκαν στο μαξιλάρι των 37 δις να ωριμάσουν σαν το Jack Daniels, αντί να ξαναγυρίσουν στην πραγματική οικονομία, για τα οποία ακόμη δεν σηκώνει μύγα, να υποθέσουμε ότι θα το ξανασκεφτεί προς το 2035» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Τσίπρας κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου. 

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανέφερε στο συνέδριο της Καθημερινής για τα 50 χρόνια μεταπολίτευση ότι «ο χειρότερος φόρος ήταν η προκαταβολή φόρου. Σκεφτόμουν ότι δεν είναι νέος φόρος, αλλά όταν έχεις κρίση ρευστότητας ήταν μεγάλο πρόβλημα. Ήταν λάθος».

 

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Πολιτική / Ο Πλεύρης υπογράφει εγκύκλιο και καταργεί τον όρο «παράτυπη μετανάστευση» – Αντικαθίσταται με το «παράνομη»

Η εγκύκλιος δίνει κατεύθυνση για την εφαρμογή του άρθρου, που προβλέπει ποινή φυλάκισης τουλάχιστον δύο ετών για όσους παραμένουν παράνομα στη χώρα
LIFO NEWSROOM
Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Πολιτική / Ντέμης Χασάμπης σε Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί στην πρώτη γραμμή της τεχνητής νοημοσύνης»

Συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Google DeepMind, Ντέμη Χασάμπη, και στελέχη της Google στο Μέγαρο Μαξίμου
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπέργκαμ: Μήνυμα «συνεργασίας» για το αμερικανικό LNG

Ενίσχυση ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στην ενέργεια – Στο τραπέζι LNG, διασυνδέσεις (Great Sea Interconnector, GREGY), ρόλος της ελληνικής ναυτιλίας και ο άξονας Αλεξανδρούπολη–Οδησσός.
LIFO NEWSROOM
Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Πολιτική / Κασσελάκης για Τσίπρα: «Όλο αυτό το πράγμα είναι μια γελοιότητα»

Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας σχολίασε την πρόσφατη ομιλία του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτηρίζοντάς την «χωρίς δυναμική» και ξεκαθάρισε πως δεν θα συνεργαστεί μαζί του, στην περίπτωση δημιουργίας νέου κόμματος
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Πολιτική / Μητσοτάκης στη ΔΕΘ: «Θα εξαντλήσουμε την τετραετία» – Όσα είπε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία και εξωτερική πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ ξεκαθάρισε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2027, απάντησε για οικονομία, Παιδεία, Υγεία, ελληνοτουρκικά και Παλαιστίνη, ενώ έστειλε μηνύματα για ακρίβεια, στεγαστικό και τη λειτουργία του κράτους
LIFO NEWSROOM