Ο Κασσελάκης κάνει ρελάνς για τα μη κρατικά πανεπιστήμια: «Μόνο έτσι θα έρθουν πανεπιστήμια με κύρος στην Ελλάδα»

Βίντεο Κασσελάκη για τα μη κρατικά πανεπιστήμια την ώρα της ομιλίας Φάμελλου στη Βουλη Facebook Twitter
Στέφανος Κασσελάκης
0

Την ώρα που στη Βουλή διεξάγεται η συζήτηση για τα μη κρατικά πανεπιστήμια και στο βήμα, μάλιστα, βρισκόταν ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, ανέβασε βίντεο στα social media με τις θέσεις του για το πολύ σοβαρό θέμα της παιδείας και της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Αφού παραδέχεται ότι σπούδασε σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο στην Αμερική με υποτροφία, ο Στέφανος Κασσελάκης υποστηρίζει ότι με το νομοσχέδιο που προωθεί προς ψήφιση η ΝΔ θα δημιουργηθούν πανεπιστήμια σούπερ μάρκετ που θα δίνουν πτυχία franchis.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη δημιουργία αυτοδιοικούμενων πυλώνων ξένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων σε ελληνικά κρατικά πανεπιστήμια και δηλώνει: «Μόνο έτσι θα έρθουν πανεπιστήμια με κύρος στην Ελλάδα».

Στο βίντεο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να διερωτάται «γιατί να μην έχουμε ιδιωτικά πανεπιστήμια», ενώ κατόπιν απαριθμεί τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ενίσχυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης ζητά διπλασιασμό του διδακτικού προσωπικού, ανέγερση φοιτητικών εστιών, διπλασιασμό των κονδυλίων που δίνονται στα πανεπιστήμια για την έρευνα, έκπτωση ενοικίων για φοιτητική στέγη από το φορολογητέο εισόδημα, αλλά και δημιουργία αυτοδιοικούμενων πυλώνων ξένων πανεπιστημιακών προγραμμάτων εντός των ελληνικών πανεπιστημίων.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

Πολιτική / Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: 25 μεταρρυθμίσεις από τώρα ως το τέλος του έτους

«Είναι πολύ σημαντικό σε επίπεδο υπουργικού συμβουλίου να έχουμε χαράξει έναν οδικό χάρτη με συγκεκριμένους στόχους και προοπτική, με ορίζοντα υλοποίησης το τέλος αυτής της χρονιάς» τόνισε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
ΛΕΙΨΥΔΡΙΑ ΜΕΤΡΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Λειψυδρία: Αλλάζει ριζικά το μοντέλο διαχείρησης υδάτων στη χώρα - Οι 5 βασικοί άξονες

Στη 19η θέση παγκοσμίως η Ελλάδα στον κίνδυνο λειψυδρίας - Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι το νερό είναι και θα παραμείνει δημόσιο αγαθό
LIFO NEWSROOM
Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

Πολιτική / Πλεύρης από Κοπεγχάγη: «Αν μπεις στην Ευρώπη παράνομα ή η αίτηση ασύλου σου απορριφθεί, πρέπει να επιστρέψεις στη χώρα σου»

«Οι επιστροφές των παράνομων μεταναστών πρέπει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα» δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Ο αγώνας για τη δικαίωση της Κύπρου είναι κοινός και θα είναι νικηφόρος»

Μήνυμα του πρωθυπουργού για τη συμπλήρωση 51 ετών από την τουρκική εισβολή – Σαφές κάλεσμα για πρόοδο στις διακοινοτικές συνομιλίες, στον απόηχο της επίσκεψης Ερντογάν στα Κατεχόμενα
LIFO NEWSROOM
Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

LiFO politics / Γιατί πρέπει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών

Ο καθηγητής της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Σπύρος Βλαχόπουλος, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για την ανάγκη κατάργησης του νόμου περί ευθύνης υπουργών, εξηγώντας όμως γιατί πρέπει να τηρείται όσο παραμένει σε ισχύ.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ