Πιπιλή: «Παίρνουμε πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ»

Πιπιλή: «Παίρνουμε πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ» Facebook Twitter
9

Το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τις πραγματικές αποδοχές των βουλευτών ξεκαθάρισε η Φωτεινή Πιπιλή, διαβεβαιώνοντας ότι οι συνολικές μηνιαίες αποδοχές τους είναι πάνω από 8 χιλιάδες ευρώ. Μάλιστα η βουλευτής της Ν.Δ. διάβασε στον «αέρα» τη δική της εκκαθάριση που είναι 8.217 ευρώ. Η συζήτηση έγινε και οι διευκρινήσεις δόθηκαν με αφορμή την αποκάλυψη του βουλευτή της Χ.Α. Ηλία Κασιδιάρη του εκκαθαριστικού του από το βήμα της βουλής. Στην αποκάλυψη Κασιδιάρη είχε αντιδράσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αμφισβητώντας τα στοιχεία, χωρίς όμως να απαντήσει ποιές είναι οι απολαβές του. Παρέμβαση έγινε και από την προεδρεύουσα εκείνη τη στιγμή η οποία είπε ότι ότι δεν είναι αυτές οι απολαβές αλλά και πάλι δεν απάντησε ποιές είναι τελικά.

 

Σύμφωνα με την εκκαθάριση της κ. Πιπιλή, 5.700 είναι ο βασικός μισθός (αυτός που άλλοι βουλευτές λένε ότι είναι ο μισθός τους ήταν ερωτώνται), αλλά σε αυτό το ποσό προστίθενται 935 ευρώ για την οργάνωση γραφείου, 1136 ευρώ για ταχυδρομικές υπηρεσίες και 364 ευρώ για έξοδα κίνησης.

 

Όταν αφαιρεθούν οι διάφορες κρατήσεις, ο μισθός αυτός γίνεται 6.408 ευρώ. Η κ. Πιπιλή είπε επίσης ότι στους βουλευτές έχουν γίνει πολλές μειώσεις, οι οποίες υπολογίζονται σε αρκετές χιλιάδες ετησίως.  

 

Πάντως στο τελικό ποσό προστίθενται και οι αποδοχές από διάφορες επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν οι βουλευτές. Κάθε συμμετοχή σε συνεδρίαση επιτροπής αμειβόταν με 250 ευρώ, έγινε 150 ευρώ και τώρα θα πάει στα 105 ευρώ.

 

Η αποζημίωση δε των βουλευτών, ελάχιστα θίγεται ως ποσοστό επί του συνολικού ποσού από τα νέα μέτρα.

 

Δυστυχώς η σιωπή των βουλευτών και η «παραπλάνηση» από ορισμένους ως προς το πραγματικό ύψος των απολαβών τους, «τρέφει» δημοσκοπικά άλλες επικίνδυνες απόψεις και «δράσεις» για τις οποίες οι ίδιοι ωρύονται μετά ότι είναι κίνδυνος για τη δημοκρατία.

 

9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM
Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Πολιτική / Γεραπετρίτης: Συμφωνία Ελλάδας–Αιγύπτου για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων της Μονής Σινά

Στόχος η διασφάλιση του ιστορικού καθεστώτος και της νομικής προσωπικότητας της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης – Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις για θεσμική λύση
LIFO NEWSROOM
Διπλωματικό θρίλερ για τη Μονή Σινά: Το Κάιρο αμφισβητεί ιδιοκτησία – Κρίσιμη συνάντηση Γεραπετρίτη

Πολιτική / Μονή Σινά: Στο Κάιρο ο Γεραπετρίτης - Η ελληνική στάση και οι διπλωματικές παγίδες

Στο Κάιρο κρίνεται το μέλλον της Ι.Μ. Αγίας Αικατερίνης του Σινά - Η Ελλάδα επιδιώκει σεβασμό των συμφωνιών με την Αίγυπτο για τη διατήρηση της ιδιοκτησίας και της θρησκευτικής φυσιογνωμίας της Μονής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

9 σχόλια
αφου ο αποτριχωμενος θεωρει-και σωστα -οτι παιρνουν πολλα λεφτα οι βουλευτεςΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ παρα τα δινει στη συμμορια?κατα τα αλλα πολυ σκουπιδι μαζευτηκε στη βουλη.
καλα εχουμε ξεφυγει?τι σημασια εχει η μισθοδοσια των βουλευτων?μονο για σημειολογικους λογους (και για την λογικη "ο ηγετης εμπνεει βασει του προσωπικου παραδειγματος"0 θα επρεπε να αμοιβονται με κανα 1500αρι και πληρωμενα τα εξοδα τους (τηλ, μετακινησεις κλπ)αλλα ας γινω βουλευτης και αμμισθι. τα ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΜΙΖΕΣ στις τακτοποιησεις αιτηματων βιομηχανων και εφοπλιστων μεσω νομοθετηματων κλπΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ο Βουλγαρακη πχ πλουτισε απο την βουλευτικη αποζημιωση? ο μαντελης, ο τσουκατος, ο ακης?
Τουλάχιστον είναι ειλικρινής! Αλλά όσο σκέφτομαι ότι, χωρίς αιδώ, μειώσαν τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου σε ποσοστό 60% και τις πήγαν στις 3.000 ευρώ και του Αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων στις 2.000€, εκνευρίζομαι. Θέλεις να τις μειώσεις σ' αυτά τα επίπεδα τις αποδοχές των τελευταίων, γιατί ο ελληνικός λαός αντιμετωπίζει πρόβλημα? Θα το καταλάβαινα αν μείωνες ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ και τις αποδοχές των βουλευτών στο ίδιο επίπεδο με αυτό των Προέδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων (Αρείου Πάγου, Συμβουλίου Επικρατείας και Ελεγκτικού Συνεδρίου).
"Όλοι είμαστε ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι από τους άλλους" είπαν τα γουρούνια (!) στο βιβλίο "η φάρμα των ζώων" του George Orwell όταν πήραν την εξουσία της φάρμας από τους ανθρώπους που κακομεταχειρίζονταν τα ζώα. Δυστυχώς, το ίδιο ισχύει και για τους βουλευτές μας στην σημερινή δημοκρατία της Ελλάδας!