Πιερρακάκης: Πολύ σοβαρές, πλέον, οι συνέπειες για τη χρήση κινητών στα σχολεία

Πιερρακάκης: Πολύ σοβαρές, πλέον, οι συνέπειες για τη χρήση κινητών στα σχολεία Facebook Twitter
0

Πολύ σοβαρές πλέον οι συνέπειες χρήσης κινητών στα σχολεία, δήλωσε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, που αποκάλυψε επίσης ότι η πλατφόρμα για το bullying έχει ήδη δεχτεί 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία.

«Έχουμε ήδη καταγεγραμμένες 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία και εκφοβισμό στην πλατφόρμα που ξεκίνησε μόλις την περασμένη Τρίτη, όταν την ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Από αυτές, οκτώ είναι από μαθητές και 33 από γονείς» αποκάλυψε ο υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και στους δημοσιογράφους Γιώργο Παπαδάκη και Μαρία Αναστασοπούλου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Πιερρακάκης στο θέμα της χρήσης των κινητών στα σχολεία. «Υπάρχει ήδη τυπική απαγόρευση κατοχής κινητού στο σχολείο, αλλά το θέμα είναι η χρήση και ειδικά η παραβατική χρήση. Οι συνέπειες θα είναι πλέον σοβαρές, ειδικά στις περιπτώσεις παραβίασης προσωπικών δεδομένων τρίτων θα αποφασίζεται αμέσως αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος». Ο υπουργός επανέλαβε πως η αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας είναι εθνικό θέμα και δεν μπορεί να αποτελεί αντιπολιτευτική στόχευση, παρατήρησε πως «όλες οι αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης στα μέτρα που ανακοινώθηκαν είναι γενικότητες και δεν έχει κατατεθεί καμία ορίτζιναλ πρόταση εκ μέρους των άλλων κομμάτων, δηλώνουν πως δεν τους αρέσουν τα μέτρα αλλά δεν λένε τι δεν τους αρέσει και γιατί».

Πιερρακάκης: Αναζητούμε τα αίτια αύξησης της έντασης της ενδοσχολικής βίας

«Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η συζήτηση για την ενδοσχολική βία, έχουμε απτά στοιχεία και μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτά και να προστατεύσουμε το κάθε παιδί» συμπλήρωσε ο υπουργός, περιγράφοντας στη συνέχεια όλες τις πλευρές της εθνικής καμπάνιας για το πρόβλημα, σε μια δομημένη πολιτική όπου η πλατφόρμα είναι απλώς μια παράμετρος. «Ψάχνουμε μαζί με όλα τα υπόλοιπα κράτη να δούμε και να καταλάβουμε γιατί, χρονικά μετά τον Covid, έχουν αυξηθεί τόσο πολύ τα κρούσματα της νεανικής βίας, ειδικά στο σχολείο. Οι έρευνες μας δείχνουν πως ενώ αριθμητικά τα κρούσματα υποχώρησαν, αυξήθηκε σημαντικά η ένταση τους. Είναι χαρακτηριστικό πως από το 2019 οι περιπτώσεις νεαρών 13-17 ετών που αντιμετωπίζουν ποινικές διώξεις υπερδιπλασιάστηκαν» επεσήμανε ο κ. Πιερρακάκης.

Ο υπουργός αναφέρθηκε στον διπλασιασμό των ψυχολόγων στις σχολικές δομές σε σχέση με την προηγούμενη τετραετία και στις διαδικασίες επιμόρφωσης των καθηγητών που θα ξεκινήσουν άμεσα, διευκρίνισε πως στην πολιτική που ανακοινώθηκε δεν μιλάμε για ποινές αλλά για «πλαίσιο συνεπειών όταν παραβιάζονται οι κανόνες λειτουργίας του σχολείου» και αποκάλυψε πως «οι καθηγητές αγκαλιάζουν ήδη τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και τα θεωρούν σημαντική εξέλιξη που θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν πολύ αποτελεσματικότερα το πρόβλημα».

Πιερρακάκης: Ξεκινά το ψηφιακό φροντιστήριο με Μαθηματικά και Γλώσσα Γυμνασίου

Οι αλλαγές που ετοιμάζονται στο σχολείο και θα ακολουθήσουν αυτές που ήδη θεσμοθετήθηκαν στην επαγγελματική και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ο κ. Πιερρακάκης τόνισε ότι «θα ακολουθήσουν σοβαρότατες αλλαγές στο σχολείο. Ξεκινάμε με το ψηφιακό φροντιστήριο που θα εφαρμοστεί άμεσα, πιλοτικά, με Μαθηματικά και Γλώσσα στις τρεις τάξεις του Γυμνασίου και ολοκληρωμένα από τον Σεπτέμβριο και στο Λύκειο, με ιδιαίτερη έμφαση στην Τρίτη Λυκείου, σε ζωντανή μετάδοση. Θα κρατήσουμε όλα τα θετικά των πανελλαδικών εξετάσεων, κυρίως το αδιάβλητο τους ως διαδικασία και θα αλλάξουμε τον τρόπο επιλογής των θεμάτων στις εξετάσεις, θα είναι από την Τράπεζα Θεμάτων με διαβαθμισμένη δυσκολία. Θέλουμε να ισχυροποιηθεί το Λύκειο».

Για τις ευρωεκλογές, ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε πως «είμαι υπέρ της εκλογής των ευρωβουλευτών με ψήφο», προσδιόρισε τον εκλογικό στόχο της Νέας Δημοκρατίας «στο υψηλότερο δυνατό ποσοστό» και επανέλαβε τη μεγάλη σημασία της πολιτικής σταθερότητας στη χώρα για την επόμενη ημέρα στην Ευρώπη και τις μεγάλες προκλήσεις που αυτή θα φέρει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΠΑΡΤΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Το δίλημμα των εκλογών είναι ένα, ποια παράταξη μπορεί σταθερά να πάει τη χώρα μπροστά»

Τα κύρια σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού από τη Σπάρτη - Στο επίκεντρο ο Μυστράς, το νέο νοσοκομείο στη Σπάρτη, τα μέτρα στήριξης και οι εκλογές
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ FINANCIAL TIMES

Πολιτική / Μητσοτάκης στους Financial Times για «διόδια» στο Ορμούζ: Είναι καθαρός εκβιασμός, δεν γίνεται να το δεχτούμε

«Πιστεύω ότι είναι υποχρέωσή μας ως Ευρώπη να προετοιμαστούμε για μια αρνητική εξέλιξη» είπε, αναφερόμενος στις οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στο Ιράν
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΑΣΥ ΜΜΜ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Νέοι συρμοί, νέα λεωφορεία και προσλήψεις στις συγκοινωνίες

Στην εκδήλωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, η ανανέωση του στόλου λεωφορείων, ο εκσυγχρονισμός των συρμών Μετρό και Ηλεκτρικού και η ενίσχυση του συγκοινωνιακού έργου με πυκνότερα δρομολόγια
THE LIFO TEAM
ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Ψηφίστηκε η άρση της ασυλίας της

Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας ζήτησε εξαρχής να μην συζητηθεί η υπόθεση στην Ολομέλεια της Βουλής , υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι να περιοριστεί η δημόσια παρέμβασή της και να ανακοπεί η κριτική της απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΒΑΡΕΑ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ

Πολιτική / Κεραμέως: Στα βαρέα και ανθυγιεινά νοσηλευτές, διασώστες και οδηγοί ασθενοφόρων - Τι ανέφερε για συντάξεις χηρείας

Η υπουργός Εργασίας προανήγγειλε μια σημαντική ρύθμιση για τους υγειονομικούς αλλά και νομοσχέδιο για την ισότητα των αμοιβών μεταξύ γυναικών και ανδρών που κατέχουν την ίδια εργασιακή θέση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Πολιτική / Κωνσταντοπούλου για Τσίπρα: «Του είπα αυτό είναι τρίτο μνημόνιο και μου είπε "μη λες τέτοιες λέξεις"»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας για την κρίσιμη περίοδο του 2015, περιγράφει μεταξύ άλλων μια σκηνή με τον Αλέξη Τσίπρα και τον τότε αρχηγό των Podemos, σχολιάζοντας τα «σπαστά αγγλικά» του πρώην πρωθυπουργού
THE LIFO TEAM