Η νέα ταυτότητα θα περάσει πλήρως και στο κινητό μας, δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

 

Ο κ. Πιερρακάκης αναφέρθηκε στο επόμενο βήμα για την αξιοποίηση του wallet στα κινητά τηλέφωνα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα Νέα». Θα προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης, το βιβλιάριο υγείας και η ταυτότητα, δήλωσε ο υπουργός. 

 

«Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί», είπε. 

 

Όταν ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων «θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας», ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης και προανήγγειλε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.  

 

«Τον Ιανουάριο, ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν», δήλωσε ακόμη. 

 

Σε ό,τι αφορά τον τομέα της δικαιοσύνης, σημείωσε ότι στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 «υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά έργα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει να δημοπρατούνται και αισιοδοξούμε ότι θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δικαστηρίων στον βαθμό που μπορούν».

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ