Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα ενίσχυσης

Πέτσας: Ο Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα ενίσχυσης Facebook Twitter
0

Νέα μέτρα ενίσχυσης των πολιτών που πλήττονται από την πανδημία κορωνοϊού προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει νέα μέτρα στις 12 και στις 13 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη, όπου θα μεταβεί για να παρουσιάσει το οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης χρονιάς, όπως δήλωσε ο κ. Πέτσας σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ. 

Σύμφωνα με τον ίδιο εξετάζεται ένα πλέγμα μέτρων για την στήριξη των εργαζόμενων, πέρα από την ειδική αποζημίωση των 534 ευρώ. Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης πιο γρήγορα από τον αρχικό σχεδιασμό. 

Μεταξύ των μέτρων που μελετά το οικονομικό επιτελείο είναι η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και του ΕΝΦΙΑ, και η κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος εντός τετραετίας.

Όσο για τα αναδρομικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε η καταβολή τους στους συνταξιούχους θα αποτελέσει «συνάρτηση πολλών παραγόντων», εκτιμώντας ότι οι συνταξιούχοι θα τα λάβουν μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου. Η επιστρεπτέα προκαταβολή θα συνεχιστεί «με πιο χαλαρά κριτήρια» για να τονωθεί η ρευστότητα.

Αναφερόμενος στο ζήτημα της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στα σχολεία, ο κ. Πέτσας χαρακτήρισε «υποχρέωση» του κράτους την παροχή δωρεάν μασκών σε νοικοκυριά με μαθητές και εκπαιδευτικούς. Για το εμβόλιο διαβεβαίωσε - όταν κυκλοφορήσει - θα εμβολιαστούν πρώτα οι πιο ευάλωτοι πολίτες. 

"Θα φροντίσουμε να μην ταλαιπωρηθούν κατά τον εμβλολιασμό και να μην υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός [...] είμαστε αισιόδοξοι πως το εμβόλιο μάλλον θα διατεθεί, μέχρι τότε όλοι πρέπει να τηρούν τα μέτρα».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ