Πέτσας: Η ιστορία της Novartis αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ - Πρωτοβουλία για να αποζημιωθεί το Δημόσιο

Πέτσας: Η ιστορία της Novartis αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ - Πρωτοβουλία για να αποζημιωθεί το Δημόσιο Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

«Η απόφαση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για την Novartis γκρεμίζει τη σκευωρία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος πολιτικών του αντιπάλων και αφήνει εκτεθειμένη την ηγεσία του» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Η υπόθεση Novartis στις ΗΠΑ έκλεισε μετά από εξωδικαστική συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χωρίς αναφορά σε εμπλοκή πολιτικών προσώπων από την Ελλάδα και, κατά τον κ. Πέτσα, η ιστορία της «αφήνει έκθετο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα προσωπικά».

«Όχι μόνο έστησαν μια σκευωρία για να σπιλώσουν πολιτικούς τους αντιπάλους, αλλά δεν έκαναν τίποτα για να αποκαλυφθούν αυτοί που πραγματικά έβλαψαν το ελληνικό δημόσιο», πρόσθεσε. Ο ίδιος προανήγγειλε ότι «η κυβέρνηση αναλαμβάνει άμεσα την πρωτοβουλία να διερευνήσει κάθε πρόσφορο τρόπο ώστε να αποζημιωθεί το ελληνικό δημόσιο, ενεργοποιώντας τον κρατικό μηχανισμό και το νομικό συμβούλιο του κράτους».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέπεμψε και σε παλιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον οποίο «πατώντας σε ένα πραγματικό σκάνδαλο -δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι υπήρχε σκάνδαλο Novartis, όπως χρηματισμός γιατρών και του συστήματος υγείας- στήθηκε μια πολιτική σκευωρία, την οποία θεωρώ ότι πια έχουν αντιληφθεί όλοι οι Έλληνες πολίτες».

  

«Το μόνο που τους ενδιέφερε είναι να στήσουν το «μαγαζί» τους ώστε να ελέγξουν τους «αρμούς» της εξουσίας. Όσο και να σιωπά ο κ. Τσίπρας, όσοι ευθύνονται για αυτή τη σκευωρία θα αποκαλυφθούν. Παράλληλα, η Δικαιοσύνη οφείλει απερίσπαστη να συνεχίσει τη δουλειά της ώστε αφενός να τιμωρηθούν όσοι ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, και αφετέρου να αποκαταστήσει η Novartis τη ζημία που προκάλεσε στο Δημόσιο και τους πολίτες».

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ