ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Πέτσας για Novartis: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον Παπαγγελόπουλο

Πέτσας για Novartis: Υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον Παπαγγελόπουλο Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Ότι «επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή στον κ. Παπαγγελόπουλο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «στη Βουλή ανοίχθηκε χθες ο φάκελος και έλαβαν γνώση τα πολιτικά Kόμματα. Φαίνεται να υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο και γι' αυτό η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης».


Όπως είπε «την επόμενη εβδομάδα θα υπάρξει η πρόταση για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής και την εβδομάδα από 30 Σεπτεμβρίου έως 4 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια» ενώ συμπλήρωσε ότι «σδν φαίνεται αυτή τη στιγμή να έχουμε στη διάθεσή μας στοιχεία που να διαμορφώνουν την ίδια εικόνα που έχουμε για τον κ. Παπαγγελόπουλο και για τον κ. Τσίπρα. Και για αυτό επιλέγουμε να προχωρήσουμε εκεί που υπάρχουν σαφείς ενδείξεις, δηλαδή στον κ. Παπαγγελόπουλο».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ότι τα θέματα αυτά μπορεί να λυθούν στη Δικαιοσύνη, ο κ. Πέτσας ανέφερε «δεν θέλω να προτρέχω και να πω τι θα κάνει η Βουλή κατά τη συζήτηση. Υπάρχουν τρία ενδεχόμενα. Το ένα είναι να δει το θέμα και να αποφασίσει να το επιστρέψει αμέσως στη Δικαιοσύνη. Το άλλο είναι να διεξαχθεί έρευνα και μετά να αποφασίσει η Βουλή εάν είναι αρμοδιότητα δική της ή αν πρέπει να γυρίσει στη Δικαιοσύνη. Και το τρίτο είναι να αποφασίσει, μετά την εξέταση των στοιχείων, ότι είναι δικό της θέμα και να προχωρήσει μέχρι τέλους. Θυμίζω ότι η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης έχει όλες τις αρμοδιότητες του Εισαγγελέα. Μπορεί να κάνει οτιδήποτε κρίνει για να διαμορφώσει άποψη».

Σχολιάζοντας το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτηρίζοντάς το «πολύ σημαντικό» ανέφερε ότι «θέλουμε να δείξουμε μια χώρα που έχει αυτοπεποίθηση, που συμμετέχει στην καρδιά της Ευρώπης και έχει άποψη για όλα τα μεγάλα ζητήματα». Όπως ανέφερε ότι στόχος του ταξιδιού του πρωθυπουργού είναι «πρώτον, να αναδείξουμε το οικονομικό μας σχέδιο, το μεταρρυθμιστικό μας σχέδιο, που δείχνει ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Το δεύτερο είναι να βάλουμε την Ελλάδα ξανά στη διεθνή σκηνή, με τον τρόπο που της αρμόζει. Και εδώ υπάρχουν και τα περιφερειακά ζητήματα, όπως αυτά της Τουρκίας, αλλά και τα διεθνή θέματα».

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις και με τον Πρόεδρο Τραμπ και με άλλους σημαντικούς ηγέτες κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη. Θα δείξει μια χώρα, που έχει άποψη για τα μεγάλα ζητήματα για όλη την ανθρωπότητα. Θα μιλήσει για τα θέματα της κλιματικής αλλαγής και θα έχει συναντήσεις με οικονομικούς παράγοντες, πολύ σημαντικούς για όλον τον κόσμο. Θέλουμε, λοιπόν, να δείξουμε σ' αυτό το ταξίδι ότι η χώρα μιλάει, για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ότι είναι μια χώρα με αυτοπεποίθηση» ανέφερε.

Σε ό,τι αφορά την Τουρκία ο κ. Πέτσας είπε ότι «εμείς πάντα θέλουμε να έχουμε ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας. Πάντα ο διάλογος είναι προτιμότερος από την μονομερή παράθεση απόψεων. Θέλουμε, όμως, από την Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες που συνεχίζει, ιδίως στην Κύπρο, είτε αφορούν στη θάλασσα, την ΑΟΖ, είτε αφορούν στην παρέμβασή της στις συζητήσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων». 

Σχολιάζοντας το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι είναι ζήτημα Ε.Ε. και Τουρκίας λέγοντας πως «έχουμε πολύ μεγαλύτερες μεταναστευτικές ροές, παρά προσφυγικές». Όπως είπε «επιμένουμε πάρα πολύ στην εφαρμογή της Κοινής Δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας. Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, ως νέα Κυβέρνηση, ώστε να ελέγξουμε τα σύνορά μας με τη βοήθεια των εταίρων μας από την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ. Επίσης, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αυξήσουμε τις επιστροφές, οι οποίες ήταν ανύπαρκτες. Αφού αυξήσουμε τις επιστροφές και αφού ελέγξουμε τα σύνορά μας, απαιτούμε και από την άλλη πλευρά να έχει και η ίδια τη συμβολή της για την τήρηση της Κοινής Δήλωσης. Να ελέγξει, δηλαδή, τα δίκτυα των διακινητών. Αυτό είναι βασικό στοιχείο για να μην έχουμε αυξημένες εισροές και το επόμενο χρονικό διάστημα».

Τέλος για τις τιμές των καυσίμων ο κ. Πέτσας ανέφερε «υπάρχουν δύο πράγματα που κάνουμε: Το ένα είναι ότι άμεσα προσπαθούμε να ελέγξουμε την αισχροκέρδεια. Γι΄ αυτό, από προχθές, έχουν βγει όλα τα συνεργεία του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γραμματείας Εμπορίου για να αποτρέψουν φαινόμενα αισχροκέρδειας από κάποιους πονηρούς που θα προσπαθούσαν να ανεβάσουν την τιμή στην αντλία. Και το δεύτερο, είναι ότι 15 Οκτωβρίου, έχουμε έναρξη της χειμερινής περιόδου. Μελετούμε το ενδεχόμενο να αυξήσουμε το κονδύλι που υπάρχει για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, κάνοντας και μια ανακατανομή για να ωφελήσουμε περιοχές που έχουν πιο κρύο χειμώνα. Αυτήν την απάντηση έδωσε ο Πρωθυπουργός σε σχετική ερώτηση στη Δ.Ε.Θ.. Επεξεργαζόμαστε αυτά τα σενάρια».

Πολιτική
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα

Πολιτική / Συνάντηση Ελλάδας και Τουρκίας για τα ΜΟΕ: Συμφωνία για ανταλλαγή επισκέψεων διοικητών μηχανοκίνητων μονάδων

Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα είναι ο πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και της τουρκικής ο Υφυπουργός Εξωτερικών, πρέσβης Μπουράκ Ακτσαπάρ
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελενοώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: Ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη- «Το χρωστάω στην 6χρονη κόρη μου»

«Η προσέγγισή μου θα είναι ανθρωπιστική, αμιγώς κοινωνική και δεσμεύομαι ότι αν ο κόσμος με εμπιστευτεί θα ασκήσω και πολιτική και μάλιστα δυναμική» ανέφερε μεταξύ άλλων η Ελεονώρα Μελέτη
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Ευρωεκλογές 2024 / Ευρωεκλογές 2024: Επιτροπή για την εθνική κυριαρχία και την Κύπρο, νέος φορέας στις κάλπες

Όσο το πολιτικό σύστημα της χώρας επιμένει να την διατηρεί σε τροχιά υποτέλειας και εξάρτησης, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, αναφέρεται στη διακήρυξη
THE LIFO TEAM
Οι New York Times και οι αξίες της παραδοσιακής δημοσιογραφίας στο επίκεντρο

TV & Media / New York Times - Gate: Εσωτερική έρευνα για τη διαρροή πληροφοριών από ρεπορτάζ για τον πόλεμο στη Γάζα

Η ιστορική εφημερίδα με τους δέκα εκατομμύρια συνδρομητές διεξάγει εσωτερική έρευνα σχετικά με το ρεπορτάζ που αποκάλυψε σεξουαλική βία της Χαμάς κατά των ομήρων στη Γάζα
NEWSROOM