Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης

Πέθανε ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης Facebook Twitter
Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης - EUROKINISSI
0

Πέθανε σε ηλικία 65 χρόνων ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνης Μπαλωμενάκης.

Είχε εκλεγεί βουλευτής Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές Σεπτεμβρίου 2015 ενώ είχε διατελέσει και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.

Δικηγόρος στο επάγγελμα, είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Χανίων, ενώ επανειλημμένα ήταν υποψήφιος βουλευτής Χανίων με το ΚΚΕ, τον ενιαίο Συνασπισμό και τον Συνασπισμό της Αριστεράς και της Προόδου.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ο Αντώνης Μπαλωμενάκης, γεννήθηκε στα Χανιά. Είχε καταγωγή από την πεδινή Κυδωνία ο πατέρας του και από την Κίσσαμο η μητέρα του. Τελείωσε το Α΄Γυμνάσιο Χανίων κι ήταν απόφοιτος Νομικής Σχολής. Ήταν παντρεμένος με τη Μαρία Χατζαντωνάκη, με την οποία απέκτησαν δύο αγόρια.

Από πολύ νέος εντάχθηκε στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες, στρατευμένος με την Αριστερά ενώ διώχθηκε από τη χούντα ως ενεργό μέλος του αντιδικτατορικού κινήματος.

Εξελέγη βουλευτής Νομού Χανίων το Σεπτέμβριο του 2015 και υπήρξε από τους βουλευτές που είχαν έντονη κοινοβουλευτική παρουσία. Υπήρξε μέλος της διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, της Ειδικής μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Καινοτομίας και της ειδικής Επιτροπής παρακολούθησης του ασφαλιστικού συστήματος. αναπληρωματικό μέλος στην Επιτροπή «πόθεν έσχες», μέλος της επιτροπής για την συνταγματική αναθεώρηση και αντιπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων στην διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου, (Ρ.Α.Μ.).

Εκλέχτηκε Πρόεδρος στις δύο εξεταστικές επιτροπές που συγκρότησε η Ολομέλεια της Βουλής, για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των κομμάτων και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, (Μ.Μ.Ε.), διαδεχόμενος το Σωκράτη Φάμελλο, μετά την υπουργοποίησή του, αλλά και πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τη διερεύνηση σκανδάλων στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από χρόνιο πρόβλημα υγείας και συγκεκριμένα από καρκίνο στο πάγκρεας.

Με πληροφορίες από neakriti.gr/flashnews.gr/cretalive.gr

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ