Ενημερωτική συνάντηση είχαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προκόπης Παυλόπουλος και ο νέος αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.

 

Ο αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι θα καταβάλει τα μέγιστα ώστε να ανταποκριθεί επάξια στα καθήκοντα και στις υποχρεώσεις του, πάντα σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της πολιτικής ηγεσίας και να ασκήσει αποτελεσματικά τη διοίκηση του Σώματος, εξασφαλίζοντας συνθήκες ασφάλειας στη χώρα και διασφαλίζοντας τα αγαθά της ελευθερίας, της προστασίας της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

 

Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε πως γνωρίζει τον κ. Καραμαλάκη από την εποχή που ο ίδιος βρισκόταν στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. «Είμαι βέβαιος, έχοντας προσωπικώς την εμπειρία της προσωπικότητάς σας, ότι θα τα καταφέρετε να φέρετε σε πέρας αυτή την τόσο υψηλή αποστολή, μαζί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

 

Και το μεγάλο ζήτημα είναι η διασφάλιση της δημόσιας τάξης στον τόπο μας - και ιδίως εδώ στο Λεκανοπέδιο και στην πρωτεύουσα- που είναι ένα πολύ σημαντικό αγαθό, είναι καίριο μέρος του δημόσιου συμφέροντος. Είναι κάτι, όμως, που πρέπει να συνδυάζεται στο ακέραιο με τη δημοκρατική Αρχή, που σημαίνει και τον πλήρη σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου. Αλλά και οι πολίτες πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι η άσκηση των δικαιωμάτων εμπεριέχει κι ένα μέρος χρέους, να τα ασκούμε με τρόπο που δεν αντιβαίνει στο κοινό καλό, στο δημόσιο συμφέρον, στο κοινωνικό σύνολο.

 

Καλή επιτυχία. Και να είστε βέβαιος ότι στο πλαίσιο των καθηκόντων μου θα είμαι εδώ για να βοηθήσω όσο μπορώ προς αυτή την κατεύθυνση» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.