ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή

ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραπέμπεται το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και πρώην υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, έπειτα από δημόσιες δηλώσεις της που προκάλεσαν εσωκομματική αναταραχή.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, «η Κατερίνα Μπατζελή παραπέμπεται στην ΕΔΕΚΑΠ σχετικά με το περιεχόμενο δηλώσεών της. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Νανά Βρυώνη, θα κινήσει τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες».

Σημειώνεται πως η ΕΔΕΚΑΠ διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της διαγραφής από το κόμμα.

Τι προκάλεσε την παραπομπή

Αφορμή για την παραπομπή αποτέλεσαν οι δηλώσεις της κ. Μπατζελή στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, όπου επέκρινε τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκο Παππά. Ειδικότερα, χαρακτήρισε «τοξική και λανθασμένη» την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναφερόταν ειρωνικά στον κ. Παππά ως «κύριο 13-0» — υπενθυμίζοντας έτσι τη δικαστική του καταδίκη.

«Προσωπικά θεωρώ ότι είναι τοξική και λανθασμένη δήλωση. Όπως τοξικό είναι και το ότι ο κ. Παππάς είπε για τον κ. Ανδρουλάκη ότι τον τραβάει κάποιος από το δεξί του πέτο», ανέφερε η κ. Μπατζελή, ασκώντας κριτική και στις δύο πλευρές.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το ένα φέρνει το άλλο. Όμως, το ΠΑΣΟΚ, ως θεσμικό και ουσιαστικό κόμμα, δεν μπορεί να κατρακυλάει σε τοξικότητα τύπου “13-0”. Η Δικαιοσύνη αποφάσισε, η υπόθεση έκλεισε. Το να ακολουθούμε το “λαγκάζ” της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι όντως κάποιος σε τραβάει από το δεξί πέτο».

Οι δηλώσεις της πρώην υπουργού έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός του κόμματος, ενώ η παραπομπή της στην ΕΔΕΚΑΠ κλιμακώνει την εσωκομματική ένταση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Προχωράμε στην πρόωρη εξόφληση του δανείου των 52,9 δισ. ευρώ που είχε λάβει η χώρα το 2010»

«Στόχος μας είναι έως το 2030 η Ελλάδα να μην έχει το υψηλότερο δημόσιο χρέος στην Ευρώπη», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ ΕΕ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να ανεχθεί νέα προσφυγική κρίση όπως του 2015

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στις επιπτώσεις από επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές, προειδοποιώντας ότι μπορεί να οδηγήσουν σε σοβαρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM