ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή

ΠΑΣΟΚ: Παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας η Κατερίνα Μπατζελή Facebook Twitter
Φωτ.: Eurokinissi
0

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής παραπέμπεται το μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος και πρώην υπουργός, Κατερίνα Μπατζελή, έπειτα από δημόσιες δηλώσεις της που προκάλεσαν εσωκομματική αναταραχή.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση του κόμματος, «η Κατερίνα Μπατζελή παραπέμπεται στην ΕΔΕΚΑΠ σχετικά με το περιεχόμενο δηλώσεών της. Η πρόεδρος της Επιτροπής, Νανά Βρυώνη, θα κινήσει τις προβλεπόμενες καταστατικές διαδικασίες».

Σημειώνεται πως η ΕΔΕΚΑΠ διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει πειθαρχικές κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένης και της διαγραφής από το κόμμα.

Τι προκάλεσε την παραπομπή

Αφορμή για την παραπομπή αποτέλεσαν οι δηλώσεις της κ. Μπατζελή στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky, όπου επέκρινε τη στάση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκο Παππά. Ειδικότερα, χαρακτήρισε «τοξική και λανθασμένη» την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, η οποία αναφερόταν ειρωνικά στον κ. Παππά ως «κύριο 13-0» — υπενθυμίζοντας έτσι τη δικαστική του καταδίκη.

«Προσωπικά θεωρώ ότι είναι τοξική και λανθασμένη δήλωση. Όπως τοξικό είναι και το ότι ο κ. Παππάς είπε για τον κ. Ανδρουλάκη ότι τον τραβάει κάποιος από το δεξί του πέτο», ανέφερε η κ. Μπατζελή, ασκώντας κριτική και στις δύο πλευρές.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «το ένα φέρνει το άλλο. Όμως, το ΠΑΣΟΚ, ως θεσμικό και ουσιαστικό κόμμα, δεν μπορεί να κατρακυλάει σε τοξικότητα τύπου “13-0”. Η Δικαιοσύνη αποφάσισε, η υπόθεση έκλεισε. Το να ακολουθούμε το “λαγκάζ” της Νέας Δημοκρατίας επιβεβαιώνει ότι όντως κάποιος σε τραβάει από το δεξί πέτο».

Οι δηλώσεις της πρώην υπουργού έχουν προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις εντός του κόμματος, ενώ η παραπομπή της στην ΕΔΕΚΑΠ κλιμακώνει την εσωκομματική ένταση.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM